Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Hybrydy

murinus
    Guest

Re: Hybrydy

heh ciekawa dyskusja a ja jestem ciekaw jaki jad ma taka hybrydka ps wolal bym zeby mnie nie uchlala

morda
    Guest

Ma jad siłą podobny to tego z czego posstała. Wszystkie Brachypelmy mają słaby jad więc albopilosum x vagans też ma dość słaby.

murinus
    Guest

tak ale nie wiadaompo ja zadzial to jest hybryda wiec jad mogl sie znaczaco zmienic mogl powstac nowy zwiazek nowe bialko ktore silnie buy odzialywalo na nasz organizm

cage
    Guest

no nie wiem nie wiem ze moze być mocniejszy - wątpie. pprzypuścmy ze zonaczym ysiłe jadu w skali od 1 do 10 i brachypelmom przydzielimy 1.
    więc jezeli samca i samice pomozymy razy siebie to wyjdzie nam: 1*1=1, ale mozecie mi wysunać kontrargument ze 2*2= 4 a nie 2, ale chodzi o to że podczas łączenia gatunków ci hgeny się łącza, jak wiadomo mocniejszy gen łaczy się ze słabszym, więc jezeli weźmiemy nawet mozcniejszy jad samicy = 2 i jad samca =1 i je pomozymy wyjdzie nam znów równa licza 2*1=2 co oznacza ze jad zawsze przyjmuje silniejsza wartość siły genu, który więc w zasadzie jad się nie zmienia gdyż zawsze przyjmie wartość większa (mocniejszą) czyli np samicy, która siębędzie równac sile jadu przez skrzywzowaniem genów jak i zarówno po krzyżowaniu.

SDY
    Guest

Hehehe. Samcze gadanie:P

Louis Cypherr
    Guest

Hybrydy Brachypelm bywają płodne.

Atrax
    Guest

Generalnie nie widze sensu tworzenia hybryd, chyba, ze bylyby to badania naukowe... i nie przeprowadzane przez 13-letnich "naukowcow".
    Gdyby to mialo jakis cel, to czemu by i nie...

cage
    Guest

ja nawet nie widze sensu tworzenia hybryd dla badań niezaleznie kto by je robił, bo po co, dyne co by mozna sie dowiedziec to czy ich siął jadu sie zwieksza, lub czy są płodne lub jakies prawidłowości genetyczne mile widziane. a co do naukowców 13 letnich to nie wiem co oni by doświadcyli takim rozrodem. że pajaki zmienią np barwe ?! zadne konkrety, to by musiały być badania typowo laboratoryjne, z wynikami, badaniami, analizami, próbkami genów RNA biosyntezy białek.,DNA mitozy,mejozy, róznych aminokawów. Wole jednak pozostać przy tym aby badac prawdziwe gatunki niż zajmowac się kundlami bo jak ianczej to okreslij w potoczczyźnie ;P

Norek
    Guest

do cage: to tylko matematyczne gadanie <chyba>

do Atraxa: tym obraziłeś mnie i nie tylko :[

do nadawcy: moim zdaniem też tworzenie hybryd nie ma sensu, ale ludzie wszyscy robią i wszystko dla kasy. tak samo chyba każdy kto ma samca i samicy to dppuści, przecież m.in. też dla kasy. za niedługo to pająki za darmo dostaniemy
    przykład:
    - B. alpolisum czy jakoś tak (kędzior)
    ile ich jest w polsce, za 2-3 lata będzie ich dostawać za darmo, teraz L1 można kupić za 5zł - a co to jest?? całe shit.
    ja rozumie rozmnożyć by zobaczyć, dowiedzieć się ale bez przesady...;/

Awikularia
    Guest

"Generalnie nie widze sensu tworzenia hybryd, chyba, ze bylyby to badania naukowe... i nie przeprowadzane przez 13-letnich "naukowcow".
    Gdyby to mialo jakis cel, to czemu by i nie..."

eeee.. to jest obrazliwe?????? w ktorym miejscu????????

Uprawnienia umieszczania postów