-
Hybrydy
Może ktoś mi powiedzieć po co są hybrydy? Po jakiego wała ludzie krzyzują na przykład vagansa z albopliosum?? Potem chce kupić b.albopilosum a okazuje się że jego prababka to b.vagans! Mi to by na przykład nie odpowiadało... Chce kupić b.albopilosum to ją kupuje... dojdzie do tego że nie będzie się kupowało brachypelma albopilosum tylko brachypelma sp. A może się myle i jest w tym jakiś sens??
-
Re: Hybrydy
tak przy okazji to chyab ta hybryda nie jest plodna... tak przynamniej kiedys mowiono moze cos sie zmienilo ale jak mam raqcje to nie boj sie nic sie nie stanie
-
Z ciekawości np. Sam chętnie zobaczyłbym krzyżówki co poniektórych gatunków
-
Wszyscy parwdziwi terrarysci walczą o to żeby nie tworzyć hybryd ponieważ sa one do niczego nie potrzebne i tylko zaśmeicają rynek. Nic na to nie poradzisz....
-
vanaloon rozumiem tylko zobaczyc ale nie rozpowszechniac i mnozyć na potęge.
-
Hybrydy ludzie robią nie wiadomo po co.... nudzi im się.
Jest ponad 800 gatunków a im jeszcze mało.
-
Ta strone na pewno swietnie znacie i jej autora ale posrod zdjec sa i takie z hybrydami np.:
http://www.birdspiders.com/archive/1...7A54295A5.html
a dlaczego?? niech kazdy sam sobie odpowie...
dla mnie takie kzyzowki i kombinacje tworza sztuczniakow ktorych nienawidze, jednak pajakow ktorych posrod tych znanych nie ma a majacych nisamowite ubarwienie np. jedne fragmenty ciala niebieskie/turkusowe a drugie czerwone i jeszcze kolana w jeszcze innym kolorze to z checia bym zobaczyl na zywo a nie na obrazku po edycji photo... jednakze niechcialbym aby ktos cos takiego utworzyl bo na pewno by to potem dalej rozmnazal i by sie takie sztuczniaki namnozyly i pewnie wyparly te ich naturalne pierwowzory skladowe... a wg mnie najpiekniejsze to co naturalne - Natura ma najlepszy gust!!!
-
Dlaczego ludzie tworza hubrydy??
Odpowiedz jest nadzwyczaj prosta - dla KASY.
Przykladowo hodowca niema pod reka samca albopilosum, a ma vagansa/boehmei/inny to z checi zysku dopusci go do niej. Nie pozwoli sobie na zmarnowanie roku bez przychowku z pajaka. Oni to robia na hurt, po to zeby sprzedac wiecej, nie dla przyjemnosci.
-
a poco są tampony ?? nielepiej sobie w majty waty napchać ??
-
Znam przypadki tworzenia hybryd, ktore sa umotywowane taki zdaniem: mam doroslego samca X, ale nie mam do niego samicy. Nie chce zeby sie zmarnowal/nie zaznal kobiety/umarl bezpotomnie (niestety, spotkalam sie z czyms takim), to dopuszcze go do samicy Y. Niech sobie przed smiercia zazna przyjemnosci.
Coz, z takich powodow ludzie tez tworza hybrydy...
Uprawnienia umieszczania postów