Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: POZARTA SAMICA!!

Raziel
    Guest

POZARTA SAMICA!!

Witam w formie ciekawostki!!
    Pare razy slyszalem o tym iz samiec zjada czasem samice podczas proby dopuszczenia, zawsze uwazalem to za jakies dziwne niemozliwe zdarzenie ale jednak ostatnio zdazylo sie to mojemy znajomemu, dopuszczalismy GIENIE(geniculate) wielka 3 letnia samice, wybrankiem jej serca mial zostac stary samiec ktory za 2-3 miechy mial konczys swoj zywot, no wiec wpuscilismy wybranka i zostawilismy na pare dni na poczatku samica go gonila on drgal ale go przeganiala po paru dniach kumpel zagladnal patrzy i nie wiezy samica jest pozerana przez przez samca, niewiarygodne ale prawdziwe, miala slady zebow w odwloku i widac bylo jak jad wyzeral jej tkanki, kolega byl w szoku i my rowniez NIEAMOWITE ale prawdziwe!! jednak jest yto mozliwe!! pozdrawiam wszystkich!!

Lockdown
    Guest

Re: POZARTA SAMICA!!

Troche mi by było szkoda takiej 3letniej duzej samicy.. trudno

Mysza1983
    Guest

może i tak, ale kto wkłada pare nietolerujących się pająków na kilka dni do jednego terra...

Grażynka
    Guest

dokładnie..robi sie tak z wybranymi gatunkami pajaków (głównie z nadrzewnymi i murinusami)

a tak na marginesie to słyszałem juz o takich przypadkach jak ten ;]

...szkoda samiczki....

morda
    Guest

Są takie przypadki, że samiec zjada samicę. Czytałem o kilku takich wydarzeniach. No cóż - rzadkie ale możliwe.

Sculptor
    Guest

Wiem ze to przykre dla wlasciciela ale mnie to po prostu bawi.... - przepraszam ale tak mam pokrecone w glowie moze dlatego ze dzis sporo w sloncu zasuwalem z lepikiem na dachu z ktorego sie rozpuszczalnik ulatnial...
    Swoja droga fajny samiec!!! pokazal kto jest lepszy:]

ProfesYonalista
    Guest

hehehhe , na drugi raz kolega pomysli zanim wpusci jakiegokolwiek samca na kilka dni . Toż to poryte dzialanie

tosik
    Guest

dla mnie to glupota pierwszy raz slysze zeby ktos genticulaty na pare dni zostawial moze pająki sie niepolubily niezawsze samica musi sie podobać dla samca moze byc odwrotnie

Atrax
    Guest

Sa oczywiscie w przyrodzie wypadki, kiedy samica toleruje samca na swoim "terytorium" przez dosc dlugi czas, ale w tym wypadku jednak to sie nie sprawdzilo :>... Wyglodzony i ledwo trzymajacy sie na nogach samiec chcial sie troche "naszamac" przed smiercia widocznie ;]

Vanaloon
    Guest

Heh... skoro samiec miał za 2... 3 miechy zejść może gość po prostu liczył na to iż samica wykorzysta sytuację do posilenia się starsym, słabszym osobnikiem. Szkoda jej trochę mogła jeszcze pożyć ;-(

Uprawnienia umieszczania postów