-
Re: Czy można przyspieszyć wylinkę ??
chciałem do was chłopaki dodać że nie zawsze może być po takiej terapii płodny...(ok30*C), chociarz zależy jaki pająk.
Podaj jakąś publikację o tym.
Jeszcze nigdy nie widziałem bezpłodnego ptasznika po nadmiernym grzaniu. Ja nieraz mam podan 30*C w wakacje i każdy samiec, którego "wychowałem" kopulował z pannami, że aż syczały...
To jest jeden wielki MIT! Wyślijcie to do "Pogromców mitów" na Discovery.
-
Nie no, znowu
Np. jaki pajak, Norek? :]
Znasz choc jeden przypadek (opisany i udokumentowany), gdzie pajak stal sie bezplodny z powodu wysokiej temperatury w terrarium ? :]
-
Atrax - nakręcimy własny program "Pogromcy mitów" i obalimy parę mitów o ptasznikach. Już dawno tego nie widziałem na Forum ale teraz znowu się zaczyna... :/
-
Dokladnie Az sam sie zdziwilem, ze nagle ludzie zaczeli do tego wracac.
Byl nawet czas, kiedy szukalem publikacji na ten temat, ale raczej nie trafialem na nic :]
Zreszta... nie kojarze takiego przypadku, aby zwierzak trzymany w wysokiej temperaturze i obficie karmiony mogl byc bezplodny.
Bzdura
-
Ja juz nie mam sily... Bzdury rodzą bzdury. Tez kiedys sobie zazyczylam dostepu do wynikow takich badan i nic do dzisiaj. Ale cos, ludzie mowia rozne rzeczy. Kilka dni temu zaczepil mnie ktos i mowi "slyszalem, ze sie wycofujesz z ptasznikow?". Nie wiem, kto takie dziwne rzeczy opowiada - tak samo jest z ta bezplodnoscia...
-
moim zdaniem przyspieszanie wzrostu jest nienaturalne. niech sobie zyje jak chce. nie powinno sie przyspieszac wzrostu.
-
Atrax może mnie pamięć zawodzi ale na arachnea.pl było coś takiego na forum...
a jeżeli nie to bardzo przepraszam za błąd...
Uprawnienia umieszczania postów