Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Czy g.rosea jest takze wolny jak np brachoplemy ?

Matmike
    Guest

Czy g.rosea jest takze wolny jak np brachoplemy ?

Jak w temacie - wiem ,że brachoplemy sa wolne a czy g.rosea jest szybsza ?

cage
    Guest

Re: Czy g.rosea jest takze wolny jak np brachoplemy ?

chodzi ci o bieganie czy wzrost ?!

jezeli o bieganie to rosea nie jest szybka, a jezeli o zrowst to tez nie jest szybka u mnie nawet chyba brachypelmy szybciej rosną od rosey.

morda
    Guest

Rosea rości dość wolno. Co do szybkości to ten pająk jest nieprzewidywalny. Widziałem różne, szybkie i powolne.

cage
    Guest

ja moze to że jest nieprzewidywalny sprecyzuje, o ile morda pozwolisz ;P
    wg mnie to jest tak że rosea jest dość rychilwa i wszystko co jej wpadnie do terra musi sprawdzić, musi zareagować na kazde zraszanie, karmienie, otwieranie przez co często szybko biega w akcie ucieczki lub ataku który przewaznie konczy sie "groźną postawą" dzięki takiemu "ciężko psychicznemu" zdrowiu rosey ludzie myślą ze jest nieprzywidywalna i szybko biega.

z drugiej strony nie patrząc na rózne zagrozeznia czy tez otwierania, karminia itd to jezeli wypuscimy n na biurko rosee to jest to dosc wolny pajączek w porównaniu do innych ;D

chyba troche zadmatwałem ale chyba wiecie o co mi chodzi ;D

morda
    Guest

Myslisz, że czemu jak są opisy ukąszeń najwięcej zawsze jest od G. roseii
    To pająk psychol - niby taki spokojny ale jak przyjdzie co do czego to zęby w górę i zaczynamy się ciepać

cage
    Guest

wcale nie najwięcej jest od rosei ;P
    i tak naprawde to ten pajaczek jest najlepszy to "wutrenowania" w cyrku.
    zawsze jest tak że przy manewrach w terra jest agresywny i sie na wsystko rzuca, a jak przyjdzie jakies dłuzsze zagrozenie ze np ją karmi, potem zraszam terra to zawsze ucieka, aż mi sie smiac chce, bo najpierw zgrywa bohatera przez jakąś chwile a potem zwiewa czym dalej.

co nie wyklucza ze ten pajączek faktycznie jest psycholem, zresztą sam pisałem ze ma ciężka psychike ;P bo na wszystko sie rzuca.

koli
    Guest

A moja rosea nie jest tak szybka jak ruchliwa. Jak robilem (probowalem) keidys jej zdjecie na biurku przy linijsce zrobic zawszeuciekala:/. Kazdy pajak jest szybki (bardziej badz mniej) jesli sie go popedza abdz straszy:P.

Jimbo
    Guest

Rosea to jeden z najspokojniejszych pajączków. Niby dlaczego zawsze jak widzę gdzieś w telewizji pająka na ręce to jest to Grammostola rosea ?

Matmike
    Guest

Kurcze to ja juz sam nie wiem - polecano mi go bo jest spokojny no i fakt czasem dziwny ale ogolnie jest spox . Foxtrot sprzedaje i chcial bym od niego kupic ,ale etraz sam nie wiem czy nie lepsza by byal jakas brachoplema ... Zalezy mi na tym aby byl wolny i spokojny . Rose sa podobno bardzo ruchliwe i "ciekawskie". I czy serrio one czesto kasaja ?

morda
    Guest

One często mogą pomylić rękę z pokarmem. Osobiście widziałem już wiele roseii i większość była ciut dzika. No cóż - agresywność to cecha osobnicza. Nie znaczy to, że Ty będziesz miał takiego wariata. Może Ci się trafić pająk pluszak, co nie chodzi, nie je, nie linieje....

Uprawnienia umieszczania postów