Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: pojemnik dla młodego p.cambridgeia

smithimen
    Guest

pojemnik dla młodego p.cambridgeia

Witam, zakupiłem jakies dwa miechy temu p.cambrdgeia, popelnilem podstawowy blad bo wlozylem go do duzego sloja, gdyz jeden hodowca mi powiedzial ze na poczatek powinno byc cos wiekszego, jednak zauwazylem ze nie moze znalezc pokarmu, wiec przelozylem go do mniejszego pojemnika, mianowicie pudelka na mocz, myslalem ze bedzie to dobre rozwiazanie, ucieszylem sie ze gdy psalmopoueusek napotkal pokarm, i zaczal jesc, jednakpo kilku dniach znowu nie przyjmuje pokarmu, mi sie wydaje ze on po prostu nie moze go znalezc, myslalem o przeniesieniu go do "kodaka", ale wszyscy mi odradzaja, zaznacze ze camridgei jest L2, w zalaczniku jego zdjecie. Poradzcie mi cos, mam smithi i przyznam ze to niezly zarlok, podaje mu pokarm co dwa dni, zalezy od stanu jego odwloka.
    Pozdrawiam wszystkich!

Tepez
    Guest

Re: pojemnik dla młodego p.cambridgeia

Zostaw go w pudełku na mocz, poczekaj aż zrobi gniazdo i wtedy wrzucaj martwe albo żywe jedzonko
    Różnice są takie, że martwe zostanie zjedzone w nocy/nad ranem a żywe po kilku sekundach

smithimen
    Guest

jest jeden problem tepez, mi sie wtrafil cambridgei co robi tyle pajeczyny co brachypelmy, prawie nic, nie wiem czemu, patyki ma wlozone, spokoj ma, nie wiem, w kazdym razie nie moge wrzucac mu na gniazdo bo gnizda nie ma, przewaznie to spina sie po "scianie" pudelka na mocz.

Grażynka
    Guest

w końcu zrobi gniazdo nie przejmuj sie ;] wrzucaj martwy pokarm pajak go napewno znajdzie...a nie je bo nie jest głody lub wylinka...

smithimen
    Guest

no to dobrze, bede nadal probowal, wylinka to raczej nie jest, ma maly odwlok,
    Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz

morda
    Guest

Może będzie liniał?
    Pojemnik na mocz jest dla niego narazie najlepszym rozwiązaniem. Co do gniazda to zapewne się zakopie. One tak robią. Z czasem dopiero powstanie piękna pajęczyna na całe pudełko.

Na zdjęciu masz zaczątki pajęczyny. Pajak u mnie zbudował to po kilku dniach. Obecnie jest tam cała sieć korytarzy i prawie, że biało od pajeczyny. Po 4 wylince będę musiał go przenieść bo przestanie się tam mieścić...

smithimen
    Guest

morda ciekawi mnie to co masz w tym pojemniku, to jest jakas papryka czy co? co zrobiles zeby nie bylo tam plaesni, moze mojemu tez bym tak zrobil;]...

morda
    Guest

Toto jest sztuczne
    Nie pleśnieje itp. Najwygodniejsze dla pająków :P

Lockdown
    Guest

Fajnie to zrobiles z ta roslinka zywa czy sztuczna ?

Matt_ns
    Guest

Mit o tym iz maly pajaczek w duzym pojemniku nie moze zmalesc pozywienia zostal juz obalony bo to nie prawda. Male cambridgei malo potrzebuja do jedzenia, pare pinek i juz wylinka.

Uprawnienia umieszczania postów