Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Dogrzewanie

ToDo
    Guest

Dogrzewanie

a więc wqrza juz mnie czerwona zerówa ;/
    poprostu mnie denerwuje ;/ poczotkowo uzywalem 15W lecz zaslaba.... pzrezucilem sie na 40 i zaduzo siwtala mam w pokoju ;/ (tak na marginesie jest to zarówka "grzybek , ktora ma posrebrzaną polowe częsci,czyli tzw lustereczko:P a 2 polowe pomalowaną na czerw. natomiast szyjka ani posrebrzana ani pomalowana przepuszcza biale swiatlo) cala zarowka jest dodatkowo umieszczona w lampce;]]

Sęk w tym ze zastanawielem sie nad nieco inteligentniejszym rozwiązaniem problemu. Moze tak ktos uzywa jakiejs specjalnej grzalki czy czegos????..... co niewydziela swiatla lecz wlasnie potrzebne cieplo.

z gory dzieki z pomoc

Jarek Zajączkowski
    Guest

Re: Dogrzewanie

DLA KOGO?

Krzysztof.W
    Guest

Jeśli w mieszkaniu masz przynajmniej 22-23 stopnie, dogrzewanie nocne jest całkowicie zbędne. Dotyczy to więkrzości jaszczurek oraz węży. Pozwól przynajmniej w nocy organizmowi gada "zwolnić obroty".

ToDo
    Guest

Pająka :]

Łuki
    Guest

Louis Cypherr
    Guest

Jeśli 15W jest za słabe, a 40W za mocne, to zostaje 25W.

A jeśli chcesz mieć coś "inteligentniejszego", to polecam przewód grzewczy + termostat. Najlepsze moim zdaniem rozwiązanie.

koli
    Guest

Nooo najlepsze zwaszcza dla naziemnych i podziemnych gwarancja przegrzania pajaka. A i nawet nadrzewny moze sie latwo przegrzac bo czesto buduja gniazda przy ziemi a ziemie ukladaja na pajeczynie wiec tez by sie dokopal do kabla. U pajakow nie mozna/ nie powinno sie stowac kabli grzewczych, kamieni grzewczych itd. wsadz zarowke gleboko do kokosa badz jakiejs obudowy to bedzie dawala swiatlo bardziej punktowe i to ci jzu nie powinno przeszkadzac:].

cage
    Guest

co ty gadasz ?! od kiedy stosowanie kabli u ptaszników ma jakieszłe wpływy ?! miałem kiedys kabel od spodu ale się spalił, tera będe montował w nowym regale kabel od tyłu, kabel to najlepsze rozwiązanie jezeli ma sie kilka terra. żarówka jest dobra dla jednego lub pojedynczych terra.

koli
    Guest

Pajaki maja to do siebie ze jesli im za cieplo to sie zakopuja wiec jesli bedzie mu za cieplo to sie zakopie coraz blizej do kabla. Juz kilkanascie razy byly to tym tematy. Co innego jesli balel jest zamontowany np w sciance... A zarowke mozna zamontowac takze w 2 terrraiach na raz:] zaden problem.

ketnip
    Guest

koli powiem ci że nie masz racji

Uprawnienia umieszczania postów