Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Dogrzewanie

koli
    Guest

Re: Dogrzewanie

13.4 Czy kabel grzewczy jest odpowiedni dla mojego ptasznika?
    Nie powinno się używać kabla grzewczego z prostego powodu. Ptasznik, kiedy jest mu gorąco, kopie norkę lub chowa się wgłąb kryjówki, gdyż taka jest jego naturalna reakcja na zbyt dużą temperaturę. Można powiedzieć, iż stara się schronić przed ciepłem w najchłodniejszym miejscu terrarium, jednak po wykopaniu norki okazuje się, że jest tam jeszcze cieplej, niż na powierzchni. Jeśli już chce się używać kabla grzewczego do ogrzewania, to należy go przymocować na tylnej szybie terrarium, poczym zamaskować go tapetą z motywem roślinnym. Kamienie grzewcze oraz wyspy również kompletnie nie nadają się do ogrzewania terrarium ptasznika, gdyż łatwo tym poparzyć zwierzę. Powinno używać się żarówki.

FAQ

cage
    Guest

no własnie było wiele tematów, i to ze szukajazimna to zostało uznane jako "stereotyp" i został obalony. przeważnie jest tak że jezeli kto ma kabel to od spodu, a nie spotkałem jeszcze zeby mówił ze jegop jaczki narzekają ;P
    mozna spokojnie dawac kable, od tyłu, boku, dołu, góry, środka, z lewej od óry, orawej na dół i do góry i po skosie do srodka i przez góre po lewej do prawej itd ;D

koli
    Guest

Robcie jak uwarzacie ja zostane przy zarowce.

cage
    Guest

FAQ jest stare, bez aktualizowań i pisane jeszcze jak kable były takiej techniki ze źle grząły i terra pekały, teraz jest wszystko OK. i daje sobie góowie uciac ze mozesz spokojnie kabel montowac.

Louis Cypherr
    Guest

Oj Koli. FAQ jest dobre na początek. Ty, jako osoba, która siedzi w terrarystyce rzekomo 5 lat powinieneś już cokolwiek na temat pająków wiedzieć.

Powiem krótko - piszesz bzdury.

Dziękuję za uwagę.

koli
    Guest

to co stare to sprawdzone ja zostaje przy zarowce.

koli
    Guest

a co do mojego poisu to jest nei do konca prawdziwy jak zakladalem to konto wpisywalem same glupoty bo chcialem tylko szybko zalozyc konto myslalem ze pozniej zmienie to ale tego nei da rady zmienic jesli mozna to prosze o zmiane tego za pomoca jakiegosc moda. W terrarystyce siedzie od okolo roku .

morda
    Guest

Jeżeli masz ponad 20*C w domu to w ogóle nie musisz dogrzewać w zasadzie.

docxp
    Guest

Dopóki będziesz stosować termostat do kabla to nie przegrzejesz pająka i nie będzie on musiał się chować przed ciepłem - zapewniasz mu optymalną temperaturę.

koli
    Guest

szczerze ... to wole sobie kupic 2 pajaki i dogrzewac je lampka niz kuic jednego i ful sprzetu.

Uprawnienia umieszczania postów