-
Re: systematyka i te sprawy ,,, Zapraszam do dyskusji
Wtajemniczać to znaczy wyjasniac a nie rzucać hasłami.
-
No przepraszam bardzo.... jeśli ktoś pisze ze cos jest ściemą... amam to w ofercie, to oznacza, ze ja ściemniam. Poza tym pisze o Lyrognatus robustus. Tak sie składa zę praktycznie tylko ja to obecnie sprzedaje... więc. Baku pisze zę mu wyrosło "coś takiego" z mojego robustusa i podaje link do zdjęcia modego, nie wybarwionego pajaka... smieszne. Moze niech poczeka?
-
Jeśli uraziłem to przepraszam. Mam cięty jezky i rzadko przebieram w słowach. Taka moja uroda. Co do uczciwości sprzedając Lyrognathusy nie miałem zamiaru robić sensacji. Miałem okazję kupić coś nowego-kupiłem bea większego zastanawiania się nad całą ideologia. Poza tym gośc dał mi zdjęcie. Pająk spodobał mi sie. I tyle.
-
Seba z tym jest tak - kupujesz danego pająka np. w Czechach. Tam toto jest podpisane jako Lyrognathus ale oni sami dokładnie nie wiedzą co mają. To może być prawie każdy Selenocosminae a ich jest nawet dość sporo. A Ty raczej nie dojrzesz do tego cóż to jest i sprzedajesz to co kupiłeś. Tak jest z wieloma rzeczami - np. oni inaczej liczą wylinki itp. Takie rzeczy są, były i będą... Jesteśmy tylko ludźmi, a duża część tych pająków nie została jeszcze opisana.
-
Tyle to ja wiem. Chodzi mi o to że nikogo nie oszukuje, jeśli chodzi o gatunki pajaków. tak jak powiedziałeś pewnych rzeczy nie jestem w stanie sprawdzic.
-
hehe nie podałem ci zdjęcia młodego niewybarwionego pająka tylko zdjęcie dorosłej samicy innego gatunku pająka którego pod tą nazwą mi ni sprzedałeś :]
wybarwienie nie ma ty nic dozeczy bo jak powinienneś wiedzięć po kolorze sie gatunku nieoznacza :]
do następnych ustos sie puzniej bo ide teraz do laski ...
-
wyśle sory wiem ze sie przeciąga ale nie mam naprawde czasu a jak ktoś kupuje odemnie to ma priorytet ..
-
wyśle sory wiem ze sie przeciąga ale nie mam naprawde czasu a jak ktoś kupuje odemnie to ma priorytet .. ps : mądze mówisz ale ja nie robie tak samo .. róznica jest taka ze ja mam racje :]
-
uraziłeś bo uzyleś słów i paru zdań wg mnie obrazliwych .
mój podpis nie ma nic wspulnego z twoją ofertą a to co napisałem puzniej jest wynikiem mojego " urazenia "
jaknajbardziej zgadzam sie ze C.sp jest superciekawym i ślicznym pająkiem którego warto mieć , taksamo nie uwazam cie za " oszusta" który specjalnie wciska ludziom kit ale sprawa ma sie tkak ze w nazwach chandlowych są błędy i ja sie staram je wyjaśniać i uświadamiać ludziom sprawe ,,
tak samo to ze są tylko H.sp a nie np herculesy to nie zmienia faktu ( jak pisał Robert) ze to są super pająki tylko poprostu podpisy trzeba zmienić .. jak pisałem ,, łacina jest jenzykiem naukowym i takim dla mnie ma pozostać , jeśli widze nazw łać to jest ona dla mnie zobowiązująca a jak robie afere to nie aby komuś coś psuć tlko aby wyjaśnić zamieszanie bo przewaznie to nie wina sprzedającego ze ma złą nazwe a całego systemu społeczności terrarystycznej
-
nie oszukujesz świadomie i w tym wypadku uwazam to za w 100% wystarczające usprawiedliwienie bo nie mozesz zakładać od początku ze ktoś ci wciska kit , problem nie jest w tym ze ktoś dostaje " lewe" pająki niewarte kasy jaka sie za nie płaci tylko w tym ze jest bałagan i ja ten ałagan staram sie wyjaśniać ,,,
Uprawnienia umieszczania postów