-
Re: "LISTA ZAKAZANYCH GADÓW"
Nie zgadzam się! Właśnie dzięki miłości terrarystów do zwierzat udało się uratować wiele gatunków,ktore na wolności z pewnością by wyginęły.
-
Ależ on pozwala mieć innym własne zdanie (błędne ale własne : ) ) to Wy nie pozwalacie mu mieć własnego!
-
Jakto węże nie mają zastosowania??????? A Ty wiesz ile leków sporządza sie z jadu węzy??????? więc nie odzywaj się jak nie jestes na czasie.
-
LUDZIE MOWILEM O PRZEZNACZENIU W PRYWATNYM DOMU A NIE W NATURZE CZY W LABORATORIUM!!!!!
Czy naprawde AZ TAK TRUDNO sie domyslec?
Normalnie ZALAMANIE!!!
I ja sie dziwie czemu ta dyskusja sie tak ciagnie!
A poza to Leny (slepoto) mowa byla o rzeczach realnie niebezpiecznych jak jadowity waz, prad czy trutka na szczury a nie o wszystkich stworzeniach w ogole.
Po prostu zal czasu na dyskusje z co niektorymi. Zenada!
PS. Bonzo to ty nie jestes na czasie i nie jestes obeznany z tematami, bo w pierwszym pisalem ze hodowla wezy niebezpiecznych TAK ale wlasnie w laboratoriach na leki a nie dla hobbystow. To ci radze sie nie odzywac. A jesli chodzi o ta zbawcza role terrarystow to zrob sobie bilans ile gatunkow zostalo uratowanych, a ile zbliza sie do wyginiecia. Zrobiles? I co wciaz jestes dumny?
-
AHA! Wybaczcie, pewnie juz zrozumieliscie wszystko na opak z ostatnich linijek bo zabraklo dwoch wyrazow. Winno byc:
A jesli chodzi o ta zbawcza role terrarystow to zrob sobie bilans ile gatunkow zostalo uratowanych, a ile _dzieki nim_ zbliza sie do wyginiecia.
-
Drogi Czesiu nie przesadzaj. Jak pisałem wyżej, lepiej zajmij się ślimakami- bo to cos dla Ciebie. Wiele laboratoriów korzysta z pomocy zwykłych hobbystów, którzy trzymają jadowite węże w domach. Po prostu pożyczają od nich węże zeby pozyskać jad niezbętny do wytworzenia surowicy. Czesiu tylko nie ślepoto i nie groź ludzią. Ciekawe czy pogadałbyś tak w 4 oczy? Hehehehe. Może pogadamy przez tel? To też może być ciekawe
Pozdrawiam
Leny
-
tak!
Bo prawie każdy gadunek uratowany od zagłady został uratowany przez terrarystów!!!!!-w laboratoriach czy nie to i tak są terraryści.
S co do zastosowania to KAZDY prywatny terrarysta może pobierać jad od swojego zwoerzaka i wysyłać do firm farmaceutycznych! Więc zweryfikuj dane!!!
-
Dzieki nam? Nie sądze żeby jakiekolwiek zblizalo się do wyginięcia dzięki mnie! a Tobie Leny? : ) zabiłeś dzisiaj jakiegoś węza? : ) bo ja nie -mam słaby tydzień... . Czesiu-zaloż hodowlę dżdżownic i chroń je przed zaladą!!!!!
Powodzenia w Twojej misji!!!
-
No niestety. Dzisiaj nic nie upolowałem Czesiu wiele jadowitych węży rozmnażanych jest w domowych hodowlach !
Pozdrawiam
Leny
-
Ale ignorancja. Setki i tysiące zwierząt odławiane dla potrzeb hobbystów na całym świecie giną póżniej bezpotomnie w terrariach, a Wy twierdzicie, że terrarystyka zbawia świat?
Uprawnienia umieszczania postów