Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: "LISTA ZAKAZANYCH GADÓW"

Re: "LISTA ZAKAZANYCH GADÓW"

chodziło mi czywiście o 18 lat - sorry za literówkę

Tylko malo inteligentne osoby nie widzą inteligencji u innych -zwierząt czy też ludzi. Nie rozpatruj lepiej tego w takich kategoriach bo masz chyba zbyt slabą percepcję by zauważyć jak postrzegają świat zwierzęta.

Np. grzechotnik w chwili zagrożenia zwija swoje cialo i wydaje ostrzegawczy dziwięk -on nie rzuca się na czlowieka jak na szczura.

Nawet początkujący hodowcy pająków potrafią rozpoznać gesty ostrzegawcze swoich zwierząt i wiedzą kiedy się wycofać...

Kup sobie jakąś książkę o zwierzętach.

dla mnie człowiek który wszystko wie, nie popełnia żadnych błędów, nie przekonują go żadne argumenty,jest nieomylny, jadowitego węza przyrównuje do krowy, JEST POPROSTU NIEODPOWIEDZIALNY!, noradarling jeśli mieszkasz w bloku to współczuję twoim sąsiadom,
    nie chciał bym krakać ani tym bardziej źle ci życzyć ale zgubi cię twoja pewność siebie.

He he
    Mam na "klatce" dwie rodziny "lekarskie", jednego surfingowca i kierowce taxi -oni uwielbiają moje zwierzaki.Ja za to wspólczuję twoim sąsiadom
    takiego "e2rd"

ps

co to znaczy e2rd?

Boże, kiedy ty przestaniesz myśleć kategoriami: hodowca wie, hodowca potrafi. Zrozum, że nie każdy jest takim doświadczonym i bogatym w wiedzę geniuszem i małe dziecko, które zobaczy węża z pewnością będzie próbowało go wziąć do reki nie bacząc na jego zachowanie.

Zgrywasz wielkiego hodowce, a przykład z grzechotnikiem jest na poziomie przedszkola.

Troche odbiegliśmy od tematu, proponuje zakończyć tą dyskusje, bo traci ona sens, ewentualnie przenieść na priva

xol
    Guest

hej, zabawny jesteś))
    to znaczy, że mają rawo wypowiadać się tylko ci co mają jadowite węże? wiadomo, że oni będą za więc miałbyś 100% poparcia)
    a w ogóle to mam wrażenie, że ta dyskusja jest sztucznie podtrzymywana przez jedną osobę (zgadnij kto to); właściwie można by temat uznać za zakończony, wszyscy już wiemy co o tym sądzisz...

Nie, Noradarling, nie mam węży jadowitych (zresztą niejadowitych również nie mam), interesuję się przede wszystkim jaszczurkami ale jakoś nie mam zapędów żeby hodować helodermy ...

Rzeczywistość wygląda tak, że hodując zwierzęta silnie jadowite naraża się innych ludzi. Nie raz i nie dwa zdarzają się ucieczki zwierząt, a węże są ich mistrzami. Mój kolega ostatnio 3 dni szukał zbożówki i do tej pory nie wie jak się wydostała. Ale zbożówka nie stanowi dla nikogo zagrożenia życia.

Gdyby świat byłby tak piękny, że każdy kto ukończy 18lat jest super odpowiedzialny nie byłoby dyskusji. Ale to tak samo jak myśleć, że każdy kto ukończy 18 może mieć pistolet, bo jest przecież odpowiedzialny i użyje go tylko w obronie własnej...

Ależ Alicjo nie sądzisz,że każdy kto trzyma w domu np durissusy albo atroxy posiada lepsze zabezpieczenie niż jest to wymagane dla zbożowki?
    Sam trzymałem tylko zbozowki-uciekały mi czesto,ale wiedziałem,że moge sobie pozwolić na ewentualną ucieczkę! Teraz moja hodowla powiekszyła się trzeba bardziej uważać. Nie uważam również,że hodując zwierzęta silnie jadowite naraża się innych ludzi-jeśli ktoś jest odpowiedzialny i traktuje zwierzęta z należytym respektem to nic nie powinno się stać.
    Także popieram Noradarlind-a stwierdzenie "to wsadż rękę do terrarium" jest conajmniej śmieszne!!!! Czy autor tego stwierdzenia jeżdzi samochodem?-to może każe koledze sie nim rozpędzić i wbiegnie mu pod koła?
    Uważam,że lista zakazanych gadów nie powinna istnieć! -w sumie to każde zwierze na swój sposób jest niebezpieczne!
    pozdrawiam.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Oczywiście każdy samochód też.................
    Po Liście Sie_bonzo na prawdę odpadam. Takie poglądy stanowią najpoważniejszy argument dla przeciwników prywatnej terrarystyki w Polsce. Nic dodać nic ująć. Przyjdzie się w końcu z nimi zgodzić........

Uprawnienia umieszczania postów