Pozwolę się wtrynić

no, więc... co do samochodoow to owszem - są niebezpieczne, ale... własnie dlatego jest cos takiego jak `prawo jazdy`. Osoba posiadająca ten dokument przeszla szkolenie i zdała egzamin. Mimo wszystko jazda wiąże sie z odpowiedzialnoscią, zaroowno za siebie jak i za innych. Jednakże ryzyko wypadQ jest mniejsze jesli ów `ktoś` jest odpowiednio przeszkolony. Zdaje sobie sprawę, że zdaża się tak, że czasem osoby bez prawka jeżdzą lepiej od tych z ale... wiadomo...

No, ale koniec o motoryzacji

Chcę tu powiedzieć, że nie jestem za całkowitym zabronieniem hodowli jadowitych węży (choc uwazam iz lista zakazanych, o ile nie bedzie przesadzona, powina powstac), ale powinny być jakieś testy, egzaminy, itd potwierdzające znajomość `tematu`... czy dany terrarysta nie jest potencjalnym "terrorystą" i 3 jest odpowiedzialny...itd. etc...

nora, bonzo - Nie twierdzę, że nie powinniscie 3mac tych węży. Nie znam waszej wiedzy itd... Poprostu chodzi mi innych - powiedzmy `amatorów` - którzy bez owych przeszkolen kupili by kobre grzechotnika 3 wreszcie żmiję sykliwą. Sami wiecie ilu jet takich ludzi, którzy Qpują, bo to `fajnie wygląda` itd..