-
"LISTA ZAKAZANYCH GADÓW"
1. ŻMIJA SYKLIWA (BITIS ARIETANS)
-
Re: "LISTA ZAKAZANYCH GADÓW"
A co to znaczy "zakazanych"?
Przecież przez wiele set lat zakazany byl również padalec -Kościól palil za
posiadanie ich na stosie. Wiele jest takich "zakazanych" zwierząt to zależy tylko od stanu świadomości ludzkiej.
A duży pies też powinien być zakazany i to na pierwszym miejscu.
-
A tak na marginesie hinduski fakir to chyba niezly bandzior!!!
-
"Zakazanych" w dosłownym tłumaczeniu oznacza takich, których ugryzienie sprowadza na człowieka niechybną śmierć. Niezależnie od "stanu świadomości ludzkiej"
-
To problem hindusa i jego rodziny. Na szczęście nikt taki nie mieszka w moim pobliżu...........
-
W medycynie nie istnieje pojęcie "niechybnej śmierci" wiem o tym bo mam lekarzy w rodzinie.
-
Niech Pan wlączy tv na kanal Discovery. Tam lapanie i "tlamszenie w lapach" np.jadowitych węży jest na pożądku dziennym.
Żaden z ludzi którzy występują w otoczeniu niebezpiecznych zwierząt jeszcze nie umarl.
A może medal ma dwie strony?
-
To proszę zapytaj lekarzy w rodzinie, czy jest w Polsce dostępna surowica przeciwjadowa stosowana przy ukąszeniu żmiji sykliwej. I jak długo trwa agonia powiedzmy 5-letniego dziecka. Potem czas na wnioski - jeśli potrafisz jeszcze wyzbyć się zacietrzewienia i uporu. Poniekąd Cię rozumiem - sam posiadasz........... i oczekujesz potwierdzenia Twoich poglądów. Przykro mi że Cię rozczarowałem......
-
ale 5 letnie dzieci nie kupują ani raczej nie poosiadają takich węzy?
czemu takie porównanie?
-
Ja hoduję to prawda ale mam dobre i bezpieczne terrarium, lekarstwa w razie ukąszenia. Tak samo ktoś kto hoduje kobry może takie terrarium i lekarstwa posiadać -to kwestia dojścia i pieniędzy.
Ja tu nie wypisuje żeby "ślepemu" kupować grzechotnika pod choinkę.
Jak ktoś nie może mieć to nie ale niektórzy posiadają wystarczające środki by się zabezpieczyć -mają wieksze środki finansowe niż niektóre placówki państwowe czy spoleczne -takie mamy czasy:-)
Uprawnienia umieszczania postów