Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 90

Wątek: "LISTA ZAKAZANYCH GADÓW"

Mieszany widok

Jarek Zajączkowski
    Guest

"LISTA ZAKAZANYCH GADÓW"

1. ŻMIJA SYKLIWA (BITIS ARIETANS)

Re: "LISTA ZAKAZANYCH GADÓW"

A co to znaczy "zakazanych"?
    Przecież przez wiele set lat zakazany byl również padalec -Kościól palil za
    posiadanie ich na stosie. Wiele jest takich "zakazanych" zwierząt to zależy tylko od stanu świadomości ludzkiej.

A duży pies też powinien być zakazany i to na pierwszym miejscu.

A tak na marginesie hinduski fakir to chyba niezly bandzior!!!

Jarek Zajączkowski
    Guest

"Zakazanych" w dosłownym tłumaczeniu oznacza takich, których ugryzienie sprowadza na człowieka niechybną śmierć. Niezależnie od "stanu świadomości ludzkiej"

Jarek Zajączkowski
    Guest

To problem hindusa i jego rodziny. Na szczęście nikt taki nie mieszka w moim pobliżu...........

W medycynie nie istnieje pojęcie "niechybnej śmierci" wiem o tym bo mam lekarzy w rodzinie.

Niech Pan wlączy tv na kanal Discovery. Tam lapanie i "tlamszenie w lapach" np.jadowitych węży jest na pożądku dziennym.

Żaden z ludzi którzy występują w otoczeniu niebezpiecznych zwierząt jeszcze nie umarl.

A może medal ma dwie strony?

Jarek Zajączkowski
    Guest

To proszę zapytaj lekarzy w rodzinie, czy jest w Polsce dostępna surowica przeciwjadowa stosowana przy ukąszeniu żmiji sykliwej. I jak długo trwa agonia powiedzmy 5-letniego dziecka. Potem czas na wnioski - jeśli potrafisz jeszcze wyzbyć się zacietrzewienia i uporu. Poniekąd Cię rozumiem - sam posiadasz........... i oczekujesz potwierdzenia Twoich poglądów. Przykro mi że Cię rozczarowałem......

ale 5 letnie dzieci nie kupują ani raczej nie poosiadają takich węzy?
    czemu takie porównanie?

Ja hoduję to prawda ale mam dobre i bezpieczne terrarium, lekarstwa w razie ukąszenia. Tak samo ktoś kto hoduje kobry może takie terrarium i lekarstwa posiadać -to kwestia dojścia i pieniędzy.

Ja tu nie wypisuje żeby "ślepemu" kupować grzechotnika pod choinkę.
    Jak ktoś nie może mieć to nie ale niektórzy posiadają wystarczające środki by się zabezpieczyć -mają wieksze środki finansowe niż niektóre placówki państwowe czy spoleczne -takie mamy czasy:-)

Uprawnienia umieszczania postów