Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Pytanko mam - co do Nhadu i Smithi

morda
    Guest

Re: Pytanko mam - co do Nhadu i Smithi

A masz tego pajaka od 1 wylinki? Nieraz pająk nie jesy po 5 a na przykład po 3 wylince. W różnych krajach róznie liczą wylinki.

crocodyll
    Guest

A oto moja samiczka po 11 wyl.Przepraszam za jakość fotek, ale nie dysponuję dobrym sprzętem i umiejętnościami jeśli chodzi o fotografięchromatusy są zajebiste.Masz rację Morda,ten pająk jest naprawdę nie przewidywalny.Druga samiczka zachowuje się całkiem spokojnie,a ta co na zdjęciach jest to istny dzikusTylko pokrywkę podniosłem od pudła a ona odrazu z ryjem do mnie

Ps.Kupiłem od Mantida samca i samiczkę a okazało się że mam dwie samiczkiFarcik

crocodyll
    Guest

Kolejne

crocodyll
    Guest

Kolejne,sorki ale zapomniałem fotki.

Lockdown
    Guest

To moze jednak narazie jej nie bede kupywał...

morda
    Guest

Więc wolisz pozostać przy pająkach, które nie ruszają się nawet jak je szturchniesz? Kup sobie coś ciekawszego. Dasz sobie radę z nim - on nie skacze od razu do gardła. Jak się odrobinę uważa to nie ma szans, żeby Cie ukąsił. Poza tym to ma dość słaby jad.

Lockdown
    Guest

Ale to jaki lepiej.. ten Nhadu Chromatus czy ten drugi con..
    Bo chciałbym jako pierwszy pająk kupic g.rosea i zaraz po tym moze kedziora i zostaje mi jeszcze miejsce na 2 terraria i mysle ze znajde do tych miejsc lokatorów ?
    Jeżeli ktoś ma jakiegos pajaka , jest srednio ruchliwy i niezbyt agresywny to niech pisze jaki to gatunek

morda
    Guest

Jak chcesz zacząć od czegos ciekaweszego (a wystarczy tylko troche uważać i muśleć trzeźwo :P) kup Nhandu chroamtus. Polecam. Naprawdę fajny i bardzo ładny pająk. Do tego nie jest taki drogi.

Lockdown
    Guest

a ktory z nich jest mniej płochliwy itp. ?

morda
    Guest

G. rosea - zwykle nieprzewidywalna, najczęściej spokojna i ciekawska.
    "kędzior" - pająk pluszak. Ledwie toto chodzi, ale zdarza mu sie przebiec 5cm za świerszczem.
    N. chromatus - zazwyczaj u mnie ucieka, nawet nie wyczesuje włosków. Jak go naprawde wkurzysz to sie postawi i zacznie atakować.

Uprawnienia umieszczania postów