Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Spryskiwanie!

Dziadu
    Guest

Spryskiwanie!

Ile razy dziennie spryskujecie terrarium!

kagetsu
    Guest

Re: Spryskiwanie!

tyle ile trzeba:P tzn. zeby bylo wilgotne podloze non stop. z 5 razy dziennie?

Mały
    Guest

Wszystko zalezy od wentylacji, gatunku oraz od temperatury. Male pajaki w pudelkach spryskuje srednio raz na 2 tygodnie, wieksze w terrariach raz na tydzien...

PrzemekB
    Guest

To zalezy od tego czy masz duzo otworów wentylacyjnych i cyrkulacja jest dobra bądz słaba, jak również od temperatury jaką utrzymujesz w pudełku bądz terra z pająkiem.a spryskuje moim pająkom raz dziennie i wystarcza.Te wieksze pająki mają dodatkowo zbiorniczki z wodą.Ale wstawiam je dopiero jak pajak jest w wieku ok L8 lub L9.Kiedy pająk jest mlodszy poprostu dbam o wilgotność podłoża.Jeśli Twoj pająk jest młodziutki i masz go w kliszy lub małym pudełku spryskuj tak aby miał wilgotne podloże.Uwazaj zeby nie narobić błota i pamiętaj o dobrej cyrkulacji powietrza ona uchroni Cie przed plesnia(bynajmniej zmiejszysz ryzyko).Ja mam jednego pająka w kliszy i spryskuje mu co 2 lub nawet 3 dni podłoże bo włókno kokosowe jakie jest w srodku dobrze trzyma wilgoć i nie ma potrzeby zwilżania codziennie. Poprostu nie ma na to reguły co ile musisz spryskiwać terrarium.To zalezy od wielu czynników. Mam nadzieje że Ci pomogłem! Pozdrawiam szalony Tony dzinksssss ... coo???? hehe

tosik
    Guest

raz dziennie raz na 2 dni niezaleznie od wentylacji i wszystko jest oky

Dziadu
    Guest

dziękuje za porade! THX.

Kordian
    Guest

A ja w ogole nie spryskuje. Wlewam wode w podloze co troche i wkladam miche z woda.

Norek
    Guest

"instynkt" terrarystyczny powinien ci w tym pomuc. nie będe sie rozpisywał bo inni już napisali wszystko.

Louis Cypherr
    Guest

Ile razy dziennie myjesz ręce!

cage
    Guest

tyle ile potrzeba aby utrzymac odpowiednią wilgotnosc, zazwyczaj nie robi sie tego kilka razy dziennie, zalezy od wentylacji, i temp, jedni pryskaja co 2 dni inni raz na tydzień.

Uprawnienia umieszczania postów