Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: maly tescik samiec czy samica?

angelo
    Guest

wyniki

nie liczylem ile bylo glosow za samica a ile za samcem ale wiekszosc byla za samica. wyniki pokaze w postaci zdjecia wylinki.
    odpowiedzcie sobie sami.
    nie wiem czy jest tak u wszystkich brachypelm ale ze moja albopilosa to samica dowiedzialem sie dopiero po 10 wylince, a np ze cambridgei to samica dowiedzialem sie po wylince 6. tutaj sam powiem szczerze nie wiem co to jest ale podobnie bylo u albopilosy absolutnie nic nie widzialem ani po pajaku ani po wylince wiec poczekam jeszcze do nastepnej. narazie wszystko wyglada jak na SAMCA

smash
    Guest

Re: wyniki

raczej juz z niego samicy nie bedzie ;]

Foxtrott
    Guest

Re: wyniki

ej no, a co z tą fałdką??;( powiedz, że to samica bo inaczej nie pozostanie mi nic więcej jak skok z mostu.... ja tam wierze w cuda, daj zdjęcia jak znowu wylinieje:P

YaKiLLaK
    Guest

Re: maly tescik samiec czy samica?

ja nie wiem gdzie Wy fałdke widzieliście... :| Podwozie ewidentnie samca Ciesze sie że się nie skompromitowałem bo dziennie określam przynajmniej 3 pajaki

Kordian
    Guest

No to widzę, że również miałem rację Na tym i innych forach zdarzało się, że kilka razy w taki sposób wysexowano mi samca jako samice. Wniosek jeden - takie sexowanie, jeśli nie widać czarno na białym wielkiej szpary, to często wróżenie z fusów. Ja tam zawsze czekam na wylinki

angelo
    Guest

ale tak jak mowilem moze sie jeszcze okazac ze to bedzie samica. u albopilosy do 10 wylinki nic nie bylo widac chociaz wylinka byla ladna i ogrona i patrzylem pod lupa. szkoda ze nie mam juz tej wylinki bo bym wam pokazal fote i tak samo by wam kopara opadla

YaKiLLaK
    Guest

Heh Kuba szczerze w to wątpie, że to jeszcze samica może być... Nawet jeśli, to nie zmienia to faktu, że jak narazie jest to samiec i wszystko na to wskazuje... więc jeżeli ktoś stwierdza że samica to jestem w szoku bo z tych zdjeć nie da się zobaczyć samiczki Jak dla mnie to samiec i nigdy nie bedzie samica... chyba, że znajdzie sobie dobrego lekarza, który zrobi z niego miriam

morda
    Guest

Angelo - ja u pierwszej albopisolu po 12 wylince zobaczyłem (ale noob wetdy byłem). Drugą wysexowałem po 6-7 jakoś tak. Ale i tak trzeba było sie bardzo dobrze napatrzeć.
    I tu moje pytanie: czy samica będzie dojrzała płciowo jak wykształci już spermatekę? Nieraz jest ona wykształcona po 8-9 wylince. Ptaszniki Starego Świata dorastaja dużo szybciej od np. Brachypelm i nieraz samica z 3cm ciała robi płodne kokony.

angelo
    Guest

nie jest plodna jak wyksztalci sie spermateka bo moj rekord to u cyanognathusa przy wylince l5 na l6 a nie sadze zebym mogl juz wtedy parowac

Vanaloon
    Guest

Ha! Więc miałem rację! :-) Też czułem w tym jakiś podstęp ale wygądał na samca :-)

Uprawnienia umieszczania postów