-
wyniki
nie liczylem ile bylo glosow za samica a ile za samcem ale wiekszosc byla za samica. wyniki pokaze w postaci zdjecia wylinki.
odpowiedzcie sobie sami.
nie wiem czy jest tak u wszystkich brachypelm ale ze moja albopilosa to samica dowiedzialem sie dopiero po 10 wylince, a np ze cambridgei to samica dowiedzialem sie po wylince 6. tutaj sam powiem szczerze nie wiem co to jest ale podobnie bylo u albopilosy absolutnie nic nie widzialem ani po pajaku ani po wylince wiec poczekam jeszcze do nastepnej. narazie wszystko wyglada jak na SAMCA
-
Re: wyniki
raczej juz z niego samicy nie bedzie ;]
-
Re: wyniki
ej no, a co z tą fałdką??;( powiedz, że to samica bo inaczej nie pozostanie mi nic więcej jak skok z mostu.... ja tam wierze w cuda, daj zdjęcia jak znowu wylinieje:P
-
-
Re: maly tescik samiec czy samica?
No to widzę, że również miałem rację Na tym i innych forach zdarzało się, że kilka razy w taki sposób wysexowano mi samca jako samice. Wniosek jeden - takie sexowanie, jeśli nie widać czarno na białym wielkiej szpary, to często wróżenie z fusów. Ja tam zawsze czekam na wylinki
-
ale tak jak mowilem moze sie jeszcze okazac ze to bedzie samica. u albopilosy do 10 wylinki nic nie bylo widac chociaz wylinka byla ladna i ogrona i patrzylem pod lupa. szkoda ze nie mam juz tej wylinki bo bym wam pokazal fote i tak samo by wam kopara opadla
-
-
Angelo - ja u pierwszej albopisolu po 12 wylince zobaczyłem (ale noob wetdy byłem). Drugą wysexowałem po 6-7 jakoś tak. Ale i tak trzeba było sie bardzo dobrze napatrzeć.
I tu moje pytanie: czy samica będzie dojrzała płciowo jak wykształci już spermatekę? Nieraz jest ona wykształcona po 8-9 wylince. Ptaszniki Starego Świata dorastaja dużo szybciej od np. Brachypelm i nieraz samica z 3cm ciała robi płodne kokony.
-
nie jest plodna jak wyksztalci sie spermateka bo moj rekord to u cyanognathusa przy wylince l5 na l6 a nie sadze zebym mogl juz wtedy parowac
-
Ha! Więc miałem rację! :-) Też czułem w tym jakiś podstęp ale wygądał na samca :-)
Uprawnienia umieszczania postów