Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Biały osad na Hadogenes Paucidens L2

Tepez
    Guest

Biały osad na Hadogenes Paucidens L2

Od jakiegoś czasu ten skorpion ma na sobie taki biały osad, on potrzebuje wilgotności około 50-60%, ale gdy ma np. więcej, to się wtedy pojawia taki osad? Co to oznacza? Czy to za duża wilgotność - czy może przygotowania do wylinki?
    Skorpion od chyba miesiąca nic nie je. Ostatnio włożyłem mu drugi, większy kamień to cały czas na nim przesiaduje...
    Kupiłem tego skorpiona z siostrzenicą 14 marca i jest wciąż L2.
    Może te pytania są głupie, ale mnie ciekawią, bardziej zajmuję się ptasznikami i to je właśnie hoduje, a skorpion i tak nie mój, ale jest u mnie. :P
    Wczoraj mu mocno zwilżyłem podłoże i teraz siedzi na nim, możliwe, że to wylinka??
    Czy przed wylinką skorpiony ciemnieją?

Silent_Dragon
    Guest

Re: Biały osad na Hadogenes Paucidens L2

Witam
    Nie znam sie na skorpionach, ale wedlug mnie przegiales z wilgotnoscia, a ten osad to plesn.
    Pozdrawiam

djrasti
    Guest

Plesn!!!!!

angelo
    Guest

ale zejdzie z wylinka

garo
    Guest

Powiem tak :

Po pierwsze hadogeneski nie lubia az tak duzej wilgotnosci!!!
    Po drygie moze to byc lekkin nalot plesni (ja tak mialem raz u malego gibbosuska mial takie cos na ogonku a jak mu obnizylem wilgotnosc to zniknelo z dnia na dzien).

A wiec postaraj sie obnizyc wilgotnosc to moja rada, a co do wylinek to skorpiony przechodza duzo zadziej wylinki niz pajaki ale za to jak ja przechodza to sa doslownie 2 razy wieksze.
    Przechodza zadziej wylinki poniewasz maja wiecej hityny niz pajaki i ta wylinka trwa duzo dluzej niz u pajakow.

pozdro garo

Tepez
    Guest

Dziękuję za informacje Nie będę mu podlewać z tydzień Od 3 tygodni podlewałem mu bardziej, ponieważ nic nie jadł, a myślałem, że wylinieje... Więc czy ma mieć sucho i przejść wtedy wylinke, czy narazie bardziej wilgotno np około 70-80%?

AGAM
    Guest

mój ma wilgotno raczej stale i dobrze się miewa. Ale jeśli pojawiła się pleśń, to obniż wilgotność.

Uprawnienia umieszczania postów