Gratulacje jestes historykiem i masz pasje niezwiazana z zawodem - to szczerze bardzo pochwalam!!!!!
Jednak bardzo zastanawiajace - dlaczego jako historyk nie umiesz czytac oraz nie rozumiesz jezyka polskiego - zwlaszcza bedac polka (z czego jestes taka dumna...) ale mnie bardzo rozbawilas ze te niegdysiejsze slowa Cie tak zabolaly... no trudno masz sie tez czym przejmowac...

Gdzie ja napisalem ze duzo pajakow to zle??????!!!!!!!!!!!!!!!!! (prosze o wlasciwe cytaty jesli juz cos takiego podajesz!!!)

Pisalem ze irytuje mnie takie podejscie gdy sie zdobywa jak najwiecej pajakow tylko dla ich ilosci a nie dla "zachowanie styl zycia, pochodzenie warunki naturalne" wtedy to jest masowa!!! A za pasje uwaza sie rowniez JEDYNIE wielka hodowle... (po co ja to powtarzam i tak tego znowu ktos uwaznie nie przeczyta/niezrozumie sam nie wiem co...)
A gdy ktos znowu kupuje pajaka tylko dlatego i tylko i wylacznie dlatego ze jest to nowo sprowadzony inny i na dana chwile rzadki gatunek, drogi w tym momencie - bo nadaja mu ceny rozne "handlary" (bo czemu by nie pozdzierac troche) a pajak sam w sobie moze absolutnie nie przedstawiac wiekszej wartosci od dostepnych na rynku i bardzo mozliwe ze koszt sprowadzenia tez nie byl wysoki... a jednak jest czesto duzo drozej sprzedawany - to wtedy takie podejscie ze strony kupujacego uwazam za snobnizm!!! (okolary moze??? to jest zarazliwe czy jak??? Tobie tez trzeba na to zwrocic uwage??? gdzie ja uzylem slowa "szpaner/ka"??? bo ma dlamnie zasadnicza roznice!!!)

Ja tez uwazam ze kazdy ptasznik jest interesujacy (nie no krok po kroku musze prowadzic umysl aby zrozumial i tak bez zadnych gwarancji) ale chodzilo ze niektore nie az tak - jaką pompe sie przy nich robi!!! zwlaszcza ze ta pompe sie robi gdy zostal dopiero co sprowadzony - to zwykla propaganda reklama itp jak na codzien gdy wprowadza sie jakis nowy produkt czesto bardzo tandetny - bo tak to zwykle wyglada (i KAZDY TO WIE) im wieksza reklama pompa przy tym i takie tam - tym tandetniejsza rzecz - bo dobrych i interesujacych rzeczy nikt w taaaaki sposob nie reklamuje (zawsze jest reklama po to aby odbiorca w ogole sie dowiedzial) bo jesli cos jest naprawde interesujace bez problemu kazdy to zauwaza.. to jest logiczne i od zawsze stosowane... - jeszcze raz (dla tych przypadkow osob) powtorze: nie podoba mi sie pompa wokol pajakow ktore nie w nosza nic nowego i nie sa az tak interesujace jak te ktore juz sa na rynku!!!
Podziwianie swoich pupili o ktorejkolwiek porze i przygladanie sie im i ich zyciu jest dla mnie wlasciwa pasja i uwazam za jaknajbardziej OK takie postepowanie - NIGDY NIE PISALEM INACZEJ, nigdy tez nie padlo nic innego ani nie sugerowalem niczego innego - wiec dlaczego o tym piszesz???!!! pomylilas mnie z kims??? - czy po prostu PROBUJESZ MNIE DEGRADOWAC OCZERNIAC I BUDOWAC MI NIEPRAWDZIWY WIZERUNEK???!!!!!!!!! kiepskie sztuczki W_Y_S_T_A_W_I_A_S_Z S_O _B_I_E O_P_I_N_I_E przed ludzmi ktorzy czytaja uwaznie i uzywaja umyslow.

Ostatecznie Twoj koncowy wywod to kwitesencja MANIPULACJI!!! Gdzie ja tak to podkreslam "ze masz 5 czy 6 pajakow i nie jestes przy tym snobem"???

I znow Twoje marne proby zniechecenia do mnie ludzi poprzez insynuacje: "odnosze wrazenie, ze uwazasz sie za kogos lepszego od nas... za indywidualiste nie majacego sobie rownych." mysle ze ludzie maja jednak swoje umysly i nie uda sie Tobie na nich wplynac - wbijajac im do glow Twoje proby degradowania mnie; kazdy odnosi swoje wlasne wrazenie... to ktore piszesz na pewno nie jest tym ktore wlasnie odnosisz a jedynie proba powetowanie sobie (stąd Twoj caly post)

FAKTU IZ SZNOWANA PANI HODOWCZYNI - WETERANKA TERRARYSTYKI - NAPISALA BLEDNY OPIS CHROMATOPELMY CYANEOPUBESCENS CO JA NA NIESZCZESCIE OSMIELILEM SIE ZAUWAZYC I PRZEZ CO czula ze MUSI TEN OPIS ZMIENIC

No trudno jak napisalem w owym czasie nie obawiam sie ponizenia i moge zostac znieslawiony przez takie osoby jak Ty ktore nie potrafia sie przyznac do bledu.. ale ja bede dalej walczyl o poprawe stanu rzeczy i jestem w stanie poniesc wspomniana cene gdyz ja pozostane dzieki temu wolny od obludy!!!