-
Re: sygnalizacja wibracyjna
jak sie ma pare gatunków (2-3 to jest troche nudne) można mieć więcej gatunków, ale no jeden napisał to co od dawna mnie dręczyło(wartościowość pająków, np. kędziorów) - oddają je prawie za darmo... nie wiem co się będzie dziać za pare lat z tymi ptasznikami. jak każdy kto ma pająka to chce go rozmnożyć, a ptaszniki w chodowli w sumie nie mają wrogów naturalnych i nie będzie co z nimi robić) wg. mnie te pająki "znoszą" tyle młodych, bo i tak niewiele z nich przeżyje(w terrenie). a u nas w chodowli wydaje mi sie że ok 80% przetrwa(na wolności może 20%). więc aż strach się bać co się stanie za niedługo - plaga ptaszników w kraju!!! jestem z tobą Sculptor
jakie to nowe gatunki uwazasz za tandetne ?? bardzo mnie to ciekawi :P:P
-
wiesz , jak bym dostarczyl własny pajęczy " materjał" do badań to dało by rade :] dotego z fizyki pozyczyć uządzenie zapisujące wibracje ( napewno coś takiego mają ) i mozna robić ,,, , praca była by naprawde ciekawa , szczegulnie jakby ją rozszerzyć
-
śmieszy cie coś ?? poze powiedz wszystkim co dokładniej to sie wspulnie pośmiejemy ??
-
Cyt:
"...Baku nic nowego nie odkryles...Malo ciekawe to jest i bez wiekszego znaczenia..."
"...Okropnie ciekawe, wrecz fascynujace! ..."
"...Trudno jarac sie takimi drobiazgami.A czy to infra czy ultra dzwieki to chyba nie ma wiekszego znaczenia-wazne zeby było"bara bara"..."
Tak ... co do cytatu pierwszego...jeśli chodzi o odkrycia to samo dudnienie samca nie jest odkryciem,fakt.Lecz tu chodziło o coś innego,coś co nie zdarza się często!.Jestem pewien że to co odczuł Baku tzrymając samca na dłoni było bardzo fascynujące.Możnabyłoby zgłębić ten temat jezeli byłaby taka mozliwośc i ja chętnie przeczytałbym artykuł o "wysyłaniu ultradzwiekowych" fal do samiczki...jeśli coś takiego jest bez większego znaczenia,taka NIEBANALNA rzecz o jakiej napisał Baku to czym dla Ciebie Matii jest chociażby wylinka pająka którą podziwiasz często, lub kopulacja ... według mnie w Tobie nie ma fascynacji pająkami jeśli do tak żadkiego przypadku i odczucia które Baku przezył jesteś tak nastawiony-nastawiony tak jakby to zdarzało się codziennie i było normalką...
drugi cytat ... djrasti ... z czego kpisz?. Nie jest to dla Ciebie fascynujące?.W takim razie nie chce wiedzieć jak fasynujące są dla Ciebie Twoje kędziorki ...
trzeci cytat = zawiodłem się...hodowca do niedawna uznawany przezemnie jako autorytet jesli chodzi o wiedze o pająkach itd ... szkoda że tak do tego podchodzisz,nadal jesteś dla mnie terrarystą o wiedzy 100 razy przerastającą moją wiedze ale dużo w moich oczach straciłeś...
-
Nie no to jest normalnie niewiarygodne !!!
Ale wierze ci bo jest to wszystko mozliwe, ale byly na serio tak silne ze czoles je az i to w barku
pozdro garo
-
Jak się komuś temat nie podoba to NIECH SIĘ NIE WYPOWIADA. Baku przynajmiej napisał coś innego i ciekawszego niż post o wysexowanie kędziora gdzie widać ewidentną samicę albo, że pająk nie je od dwóch dni. Dajcie sobie spokój - jak sie nie podoba załatwiać to na privie i tyle.
-
Ja jestem od Fizyki
Pewnie ze mozna odnotowac ta wibracje i porownac...
Bardzo dobry pomysl!!!
-
hmm czułem nie znaczy ze mi cała ręka " latała " ale odczuwałem to ,,
to jest coś tak jakbyś zacisną mocno telefon kom z wączoną wibracją tyle ze duzo silniejsze i bardziej przenikliwe ,,,
-
Oj teraz mnie zagiąłeś i zaniepokoiles tym ze i moje slowa ktos przecedza... (oczywiscie to dobrze i cieszy mnie to ze ktos to czyta z uwaga )
moze troche przesadzilem ze slowem "tandetne"...
Nie bede tu dawal konkretnych nazw gatunkow zeby kogos nie urazic (jakiegos posiadacza) ale opisze m wiecej o co mi chodzilo:
ostatnio widzialem nowo sprowadzony gatunek pajaka: taki ciemny, zadnego specjalnego ubarwienia, wielkosc m wiecej standardowa, nie specjalnie jadowity (nie jestem zwolennikiem bardzo jadowitych pajakow ale szukalem jakichs wyrozniajacych go cech), bez zadnych nietypowych wyrozniajacych go zachowan.... wszystko to co do tej pory... wiec raczej wg mnie nic specjalnego i to delikatnie mowiac - i chodzi mi o tą pompe jaka sie robi w takich przypadkach (lub raczej osoby ktore je sprzedaja) tylko dlatego ze to nowo sprowadzony i do tej pory go nie bylo... Ale bylo pelno innych bardzo podobnych pajakow i jak kogos one fascynuja to moze je podziwiac i ogladac ich zachowanie na jakimkolwiek z nieomal identycznych gat pajakow
Uprawnienia umieszczania postów