Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Odgryziona noga

morda
    Guest

Odgryziona noga

Otóż moja samica H. lividum po prostu odgryzła sobie zdrową nogą, po czym ją zeżarła. Pająk głodzony nie był, warunki miał super. Jednak - zdrowy pająk nie odgryzie sobie tak bez powodu nogi. Jak Baku słusznie zauważył musiała sobie coś zrobić. Stało się to pewnie w nocy. Dzień wcześniej pająk wygrzewał się przy lampie. Sam tunel (dziś z przyczyn technicznych musiałęm go o jakieś 6cm skrócić) mierzył tyle co pojemnik. Jest to jednak dość wysoko (jak na pająka). Zawsze przy każdym mocniejszym drganiu pająk od razu uciekał w głąb ziemi. Prawdopodobnie uciekając spadła na tą nogę, złamała ją itp. Bo jeśli by to była całkiem sprawna i zdrowa nogą to jej musiało zdrowo odbić... Ale jak widać - kolory są matowe, spod chelicerów wyłazi już nowy pancerz więc liczę, że do miesiąca wylinieje.

Zapomniałem dodać - odgryzła drugą nogę z lewej strony. Czwarta noga z prawej urwała się podczas wylinki. Lividum obecnie ma 6 nóg... :/

Zibi
    Guest

Re: Odgryziona noga

Na Arachnoboards czytalem, ze WC dosc czesto tak robia, ale Twoja jest chyba hodowana od malenkosci, wiec odpada. Pewnie polamala.

morda
    Guest

Tzn kupiłem ją za 100zł od Makela. Było po 8 wylince, przywieziona chyba z Czech. Nie wydaje mi się zeby to był jednak WC bo była ładnie nakramiona, zdrowa, nie miała pasożytów itp. A WC jednak można po urodzie poznać.... Dlatego myślę, że to CB.

PrzemekB
    Guest

Co znaczy WC a co CB?

morda
    Guest

WC - wild caught, odłów
    CB - captive breed, rozmnożone w niewoli

Shinigami
    Guest

WC - Wild Caught - zlapana na wolnosci
    CB - Captive Breed- urodzona w "niewoli"

Shinigami
    Guest

sorki, nie zauwazylem postu mordy

PrzemekB
    Guest

dzieki chlopaki za odp!!

DragoN16
    Guest

ona chyba 2 nóg niema

morda
    Guest

Owszem nie ma. Przecież pisze. Jedna straciła w wylince a drugą sobie wredna odgryzła.

Uprawnienia umieszczania postów