-
Re: zmiana tematu :] czytać i pisać co myslicie...
Tak Masa...masz racje, wszystko zalezy od osobnika. Jak widać kazdy pająk to "indywidualność". Jeszcze chciałbym dodać,w zasadzie mój wymysł..ale uważam iż ptaszniki mimo swojego niezbyt skomplikowanego układu nerwowego (chodzi mi o fakt ze nie wykazuja zachowań przemyślanych itd = inteligencja) dzięki swojej długowieczności w przypadku samic,pajkąki te można nakłonić (moze) do pewnych nawyków.Głupotą byłoby stwierdzić iż przez 15 lat życia te organizmy nie są w stanie się niczego nauczyć.Co o tym myślicie?
-
Re: zmiana tematu :] czytać i pisać co myslicie...
ptaszniki mają dość skomplikowany układ nerwowy cobyniebyło a co do reszty to w archiwum jest duzo ,,
-
Re: który ptasznik podziemny ma najsłabszy jad?
Nie rozumiem jak nie istnieje w hodowlach hercules....
-
H. hercules w hodowli nie istnieje. Nie ma go w handlu, nigdzie. To co jest sprzedawane jako hercules to tzw. pet trade. Jest to jakiś Hysterocrates ale na pewno nie hercules. "Typ" herculesa jest od 100 lat w muzeum w Anglii - pająk jest gigantyczny. Nic dziwnego bo to największy pająk w Afryce. Niestety w handlu porobiło się pełno hybryd, pojawiły się crassipes, ederi, gigas itp. Wszystkie między sobą krzyżowano i teraz niewiadomo co jest co. Bo tak naprawdę nie da się ich odróżnić. West, Gallon i cała reszta speców nie mają pojęcia co i jak z nimi jest...
Dlatego to co jest sprzedawane jako hercules (nieważne z jakiego źródła) to to nie jest hercules. Ja nie jestem pewien ani jednego Hysterocratesa więc najpewniej jest opisywać je jako H. sp "hercules", "gigas" ... itp.
-
Dzieki wielkiie, juz rozumiem
Uprawnienia umieszczania postów