Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: który ptasznik podziemny ma najsłabszy jad?

smithimen
    Guest

który ptasznik podziemny ma najsłabszy jad?

Jak w tytule;]

Klimak
    Guest

Re: który ptasznik podziemny ma najsłabszy jad?

jak znam życie to cie pojadą zaraz bo to zależy od osoby jak zareaguje organizm

Maniak
    Guest

z drugiej strony nie koniecznie: brachypelmy mają słabszy niż "poe" i tu jakoś reakcja organizmu nie jest znacząca.

Moje typy to: (oczywiście mogę się mylić i proszę o poprawienie mnie w takim przypadku)
    - Hysterocrates hercules
    - No właśnie... nic więcej mi do głowy nie przyszło :/

Klimak
    Guest

a ja ci proponuje B.vagans niby podziemny nie jest ale nasyp mu troche więcej torfu i tylebędziesz go widział ja nawet zabezpieczyłem miejsca gdzie rosły roslinki i było więcej ziemi(dałem mech łupki kolorowych doniczek bo fojnie wyglądały itp) większość wyniusł w pizduu a reszte zakopał razem z sobą:P

morda
    Guest

Każdy podziemny ptasznik ma silny jad. Jedynie Ephebopusy mają dość słaby jad ale za to są bardzo szybkie i zaciekle bronią nory (czyt. atakują co się rusza).

Murinusek
    Guest

to Ephebopusy to podziemne pajaki?

Maniak
    Guest

No właśnie - np taki Eugeniusz Murinus? Podziemny? Z opisów które czytałem na necie wynikało że jest to coś w stylu P.Murinus.

morda
    Guest

Ephebopusy to typowo podziemne pająki i zazwyczaj ludzie źle je hodują. Taki E. murinus zawali całe terarium pajęczyną i przez to ludzie myślą, że to naziemne. Dajcie im 25cm podłoża to dopiero będą szczęśliwe.

Murinusek
    Guest

hmm kurcze a na stronie np. terrarystyki i arachnea, E.murinus widnieje w liscie pajaków naziemnych stad moje zdziwienie. No wiec morda skoro E.murinus to podziemny to moze jeszcze bys powiedzial czy rozni sie charakterkiem od haplopelm? jesli tak to w jakim stopniu?

SHERON
    Guest

Chciałem sie zgodzić z mordą mam spinifera i wbrew wszystkim przekonanią cały czas siedzi pod ziemią. I jest naprawde w niebo wzięty

Uprawnienia umieszczania postów