Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: "Terrarium" dla mniejszych podziemnych

OlekL
    Guest

Re: "Terrarium" dla mniejszych podziemnych

Ja mam coś podobnego, robione ze szkła specjalnie z myślą o moim byłym , największym pajaku - hysterocratesie niby herculesie - ma wymiary 20x20x5 ( szer.wys.gł) i pająka widziałem cały czas , jadł po 10 mączniaków i wychodził co dzień sie ogrzac . jeśli się ma głębokie terra to pajaki rzadko wychodza

morda
    Guest

Ja dla większych (Eumenophoriinae i H. schmidti, Ornithoctonusy itp.) będę robił szkalne takie jak ma Martin Huber. A wymiary zrobię chyba 30x10x30cm.

kagetsu
    Guest

10 dlugosci?co tak malo?

morda
    Guest

Sama podstawa ma 30x10cm. Chodzi o to żeby było długie i wąskie. Pająk sobie wzdłuż wykopie norę. Patent sprawdzony już przez hodowców chyba na całym świecie. Doskonale nadaje się dla podziemnych. No i zazwyczaj masz możliwość obserwacji pająka w norze.

Atrax
    Guest

No morda podoba mi sie to. Widzialem patencik na arachnoboards, ale sam takich pojemnikow zbytnio nie znalazlem. To gdzies w Tesco,, albo czyms podobnym da sie kupic?
    Jak cos, to zamowie od Ciebie :>

Zibi
    Guest

Takie jak ma Huber mozna dostac w Kauflandzie (czy jakos tak) i innym Niemieskich hipermarketach. Tez cos podobnego szykuje dla H.aureopilosum, ale chyba ze szkla.

Baku
    Guest

Murinusek
    Guest

Baku jak mozesz podaj wymiary i dla jakiego pajaczka przeznaczysz to "terrarium"?

Murinusek
    Guest

a i jeszcze jedno, czy w takim "Terra" jak pokazal Baku moglbym trzymac E.murinus ? nie bedzie za waskie?

morda
    Guest

Nie, dla E. murinus będzie idealne. O ile się nie mylę wymiary to: 10x25x35cm (dł,szer,wys). Takie terrarium jest bardzo dobre dla Hysterocratesów, E. murinusa, Citharischiusa, H. schmidti, Ornithoctnonusów...

Uprawnienia umieszczania postów