-
Re: Dajcie powód dla którego warto kupić ptasznika podziemne
niestety rodzice zawsze czytaja opis gatunku, czy ich nie klamie, moi rodzice sa dosc mlodzi i nie sa ciemni
-
Re: Dajcie powód dla którego warto kupić ptasznika podziemnego.
Zrób jak ja - kup i tyle. Z resztą to co mówią przedmówcy - radzisz sobie ze słabszym to poradzisz z mocniejszym. To jest jakiś argument
-
Czyli ze co? Starsi rodzice to chodzace ciemnoty?
Cos ci powiem, synku. Moi staruszkowie nie sa juz mlodzi, ale o kazdym moim pajaku, skorpionie, patyczaku, karaczanie i swierszczu czytaja wszystko co znajda i to, wypbraz sobie, z CIEKAWOSCI a nie zeby przekonac sie czy ich syneczek nie buja czasami... To tylko udowadnia ze ci nie ufaja. I to wlasnie czytanie z ciekawosci, dla zdobycia wiedzy, swiadczy o jasnosci umyslu...
-
sory nie chcialem obrazic twojej dumy...
-
Hehe podziemne pajaczki.... po prostu cudo ... ale trzeba miec pewna koncepcje przy projektowaniu im terrarium >:-].
Te pajaki wcale nie sa takie "pokazowe", jak to sie widuje na fotkach. Prowadza raczej "ukryty" tryb zycia i pokazuja sie naprawde rzadko. Chociaz ostatnio moja lividka siedzi non stop przy wyjsciu norki i grzeje sie pod lampka. I przyznam....warto sie naczekac, zeby zobaczyc ja pod swiatlem :>
Sam rozwazysz, czy chcesz:
- nie bedziesz go widzial (chyba, ze zaplanujesz mu dobrze terrarium(
- przygotuj sie na problemy ze sprzataniem
- uwaga na plesn
+ podziemne to klasa sama w sobie
+ pomimo ukrytego trybu zycia, sa to o dziwo bardzo interesujace zwierzeta.
-
coś ci sie to ostatnio zaczęsto zdaza :[
-
powód ?? bo one sa jak pokemony - musisz mieć je wszystkie :]
-
nie, nie ufaja tylko moim zdaniem raczej boją sie o niego ;]
acz kolwiek myśle ze lepiej zeby rodzice wiedzieli co sie w terrarium ma...przynajmniej moi wiedza o poecilotheriach ze sa niebezpieczne...na poczatku troche byli temu przeciwni ale teraz...lajcik ;] ...
a co do podziemnych pajaków...co prawda nie mialem takiego (jeszcze)..ale sa napewno piękne..no i zachowanie zupenie odmienne od pajaków naziemnych czy nadrzewnych..co juz same w sobie jest ciekawe..a to że ich za często nie widać to taki mały szczegól zupełnie nie istotny ;] przynajmniej dla mnie bo moich pajaków tak naprawde nie musi nikt ogladać ;] (no oprócz mnie :P)
-
Boja sie o niego?
"niestety rodzice zawsze czytaja opis gatunku, czy ich nie klamie,"
Grazynka, czytaj calosc:P
-
to jedene tych pająków przy kturych trudno o arachnofobie wystarczy ze bojążliwym powiesz ze to tylko torf podkwiatki i nikt się nie domyśli
- a tak serio bo np. niewytrząsają włosków gdy sie wkurzą -- choc fakt mogą wówczas pogryśc
Uprawnienia umieszczania postów