-
Re: Poecilotheria metallica
Powracajac do tematu: Awikularia orientujesz się może ile twój znajomy zapłacił za p.metallice i jaka duża była?
-
co prawda jest niby tylko gabrieli, ale kiedyś na arachnoboards koleś pisał że odkryto czy jakis gatunek który miał być drugim gatunkiem Xenodendrophili, czy to była jaks stara obeznana krzyzówka i miał wlasn tez byc w nazwie z Xenodendrophilą.
ale w sumie nic jeszcze nie jest potwierdzone. narazie jest 1 i mozemy sie tego faktycznie trzyamc ;D
-
Sama Xenodondrophila jest śliczna... ale raczej nie do dostania. I jak narazie tak jak Mały napisał - jeden gat. Samych Haplopelm jest pełno, a opisano do tej pory kilka gatunków.
-
X. Immanis sa bardzo drogie, 35-40 euro za 1 wyl. Mnie nie stac. A znajomy zaplacil za 4 cm ciala samice okolo 200-250 euro, nie pamietam dokladnie.
-
omg 250 euro za 4 cm ciala samce jak mozna kupić 8 cm ciala za 130 euro
-
No coz, to bylo jakis czas temu. Kilka lat temu moj byly chlopak kupil Brachypelma annitha po 3 wyl. za 200 zł. Kupilismy tez Theraphosa blondi po 3 wyl. za 160 zl - ktora zreszta 3 linienia pozniej padla. Teraz kazdy by mnie smiechem zabil, jakbym tyle zazadala. Ceny sie zmieniaja. Jakbym czekala z kupnem niektorych moich pajakow kilka lat, to bym sporo zaoszczedzila.
Poza tym nie kupilabym samicy jakiejkolwiek Poecilotherii, ktora ma 8 cm ciala. Po co mi stara samica, ten rodzaj dozywa tylko do 12 lat. Nie dziwie sie, ze taka tania, moze juz dlugo nie pozyc. Albo jest z odlowu, a ja pajakow z odlowu jakos nie lubie .
Uprawnienia umieszczania postów