-
Wylinka - proszę o szybką pomoc !
Moja metalika przchodzi 10 wylinkę i od jakichś 20 godz nic sie nie zmieniło to znaczy leży na podłożu( włókno) !?!? na brzuchu?!?! i cześć zrzuciła tzn z odwłoka a z korapaksu i łapek nie. Mam wrażenie że nie może sobie poradzić. Sam pająk właściwie sie nie rusza. Jak go delikatnie dotknąłem to się poruszył - tylko nie pisze żeby go nie dotykać - to już wiem.
Czy jest jakaś możliwość pomocy mu czy tylko mogę czekać???
temperatura i wilgotność odpowiednia.
I dlaczego on linieje na dole a nie w gnieździe???
-
Re: Wylinka - proszę o szybką pomoc !
widac bedziesz musiał poczekac bo sam nic nie zrobisz, a jak nie to pajączek zapewne padnie zdarza sie to u avicularii podczas wylinek.
-
Mam wrażenie że nie może wyciągnąć łapek dlatego że leży na brzuchu a wiadomo pancerzyk pęka na gorze przy połączeniu karapaksu z łapkami.
Wszystkie wylinki przecodził prawidłowo...
-
Niestety nic nie możesz pomóc. U mnie pająki które liniały tyle czasu najczęściej już nie kończyły wylinki. Oprócz zwiększenia wilgotności niewiele możesz zrobić. Po prostu czekaj.
-
Pająk liniejący na brzuchu powinien sobie poradzić. Jednak Avicularia liniająca na brzuchu... te pająki są bardzo wrażliwe i nie należą do najsliniejszych. Pewnie już nic z teog nie będzie, chociaż....
-
jest fotka ale słaba
pająk tylko zrzucił skórę z odwłoka
-
Na fotce nawet pająka nie widać niestety... nie dało się lepiej?
-
-
no niestety tylko taki aparat mam
-
Coz, nie chce cie smucic, ale 20 godzin w tej pozycji dla Avicularii nie wrozy nic dobrego. Mozesz jeszcze poczekac do 4 godzin, aby minela pelna doba, ale obawiam sie, ze bedziesz musial skrocic jej cierpienia i ja zamrozic. Niedlugo zaczną złazić się do niej roztocza z podłoza. Kilka Avicularii u mnie tak linialo i nie przezyly tego. Przykro mi.
Uprawnienia umieszczania postów