-
Re: Irminia - która wylinka??
irminia...cambridgei...są od l1 wybarwione...
-
Ja myślę, że to L4 a nawet L5, moja Irminia L4 jest troszke mniejsza a Cambridgei L5 takiej samej wielkości.
-
A ja widzę wyraźne różnice w ubarwieniu i owłosieniu po każdej wylince. Wiem dobrze że nigdy się tego tak dokłądnie nie oceni, po której L bo każdy pająk rośnie w sposób indywidualny, i tak jak myślałem wasze zdania są podzielone, wielkie dzięki za pomoc ;-)
-
Taaaaa? A w jaki sposob? Powiedz mi ktora wylinka jest irminia a ktora cambridgeia, ok? One sa niemalze identyczne, a cambri do piero teraz (po piatym linieniu) zrobil zie zolty...
-
Wyrazne roznice w owlosieni-ok. Z wylinki na wylinke przybywa wloskow (najfajniejsze sa L3 z kilkoma tylko sterczacymi wloskami na dupci:P). Ale ubarwienie?:| Zalaczam fotke wylinek irminki. One sa identyczne pod wzgledem kolorystyki... Jak na moje oko przynajmniej.
-
Po co wam takie dokladne liczenie wylinek? Czy robi wam jakas roznice ta 1 wylinka??? Bo pajakowi na pewno nie..... I tak raczej dopuszcza sie (jezeli o to chodzi) samice patrzac na jej rozmiar i wiek w latach, a nie wylinek. A samce i tak musza dojrzec do stadium "bulbusowania".......
-
I tylko w Polsce jest taki podział na 1,2,5,12 wylinka itp. Za granicą to zazwyczaj podają rozmiar.
Uprawnienia umieszczania postów