Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: ogrzewanie żarówką

Sculptor
    Guest

Re: ogrzewanie żarówką

jak to nie zgodzisz sie??? jak masz jeden rodzaj rozwiazania to masz jeden - jak same slowa wskazuja, wiec we wlasnym zakresie tego nie porownasz mozna jedynie liczyc na relacje osob posiadajacych ten inny rodzaj - ale wtedy jest problem z obiektywnoscia - kazdy innaczej postrzega swiat, do innych rzeczy przyklada inna wage itp. co prawda ile wytrzymala czasu zarowka na okreslonym rodzaju oswietlania to kazdy raczej tak samo zauwazy:]

Louis Cypherr
    Guest

A jeżeli masz dwa?

Sculptor
    Guest

No to jest ten dylemat co wybrac - koszt zuzycia przedwczesnie zarowki czy koszt pradu zyzywanego - teraz ona łącznie przez cala dobe chodzi ok 1-2godzin a ma 75W jak bym na stale wlaczyl to by pozerala okropne ilosci pradu

Louis Cypherr
    Guest

W takim razie pozostaje wywalić tą wypaśną żarówę za ponad 20 zł i zamontować zwykłą 15W za niecałe 3 zł. :]

Sculptor
    Guest

to pytanie jest odpowiedzia! to masz dwa i wiesz wszystko a jak masz 3 - jeszcze inny rodzaj - to wiesz jeszcze wiecej ;p

Louis Cypherr
    Guest

No i właśnie dlatego się nie zgodzę z tym, że jeśli wybrałeś jedno rozwiązanie, to nie masz możliwości porównania go z innym. Zawsze przecież możesz dokoptować drugie.

Sculptor
    Guest

tak postanowilem jak sie zjara to trudno wywale i bede mial ta zwykla (chyba ze w totka wygram )
    [wspolczuje Wam cen tych zarowek u nas takie sa za kilkadziesiat groszy w tych powalonych marketach itp a w sklepach za 1,20-1,50zl]

Sculptor
    Guest

ok racja! dobra mi tam nie zalezy na nabijaniu statystyk wiadomosci na forum:]

Norek
    Guest

ej ludzie mam dylemat... mam zrobione tak że żarówke mam podpiętą do termostatu. no i kurcze na nim pisze 1000W <wow>. jak on tyle ciągnoie to ja rezygnuje z tego bajeru.... chyba że chodzi że przyjmuje do 1000W... prosze o pomoc (nie jestem elektrykiem)

Louis Cypherr
    Guest

To oznacza maksymalną moc, jaką mogą mieć podłączone do niego urządzenia. Spokojnie możesz używać.

Uprawnienia umieszczania postów