Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: B.Smithi czy Kędziorek - dla mnie

princeyo
    Guest

Re: B.Smithi czy Kędziorek - dla mnie

no to skoro tak mówicie to kupie sobie B. Smithiego , ale jeszcze poszukam troszku

A w jakim wieku najlepiej kupic ?? L3? L4? I czy jest jakas różnica między samcem , a samicą? (w zachowaniu)

Matmike
    Guest

Sluchaj zawyczaj jest tak ,że jak cos sie kupi pierwszego to potem cos nam odbija i chcemy czegos jeszcze Ja dotslaem geka i juz wysle o innych ziwrzakach :P

Norek
    Guest

wiesz co, jak nie chcesz płochliwych pająków to kup murinusa lub ornate . ja ci proponuje chromatopleme(szybko rosną, robią pajęczynke i sądość żarłoczne) lub geniculate fajny pająk, prędko zdobędziesz doświadczenie, szybciej rośnie w porównaniu do brachyplem

fibus13
    Guest

Zdecydowanie B.Smithi ( jeśli rajcują cie kolorki :P ) , z wlasnego doswiadczenia zauwazylem ze kedzior i smithi z zachowania praktycznie sie nie roznia ( przynajmniej moje,nie wiem jak u was ) a jeśli już,to kup sobie Grammostola Rosea lub ww. gatunki . Pozdro

Jestem za tym zebys kupil Smithi'ego :P:P:P

princeyo
    Guest

No właśnie mnie strasznie rajcuje ten kolorek ten pomarańcz odbijający się od czerni
    Jak mi sie spodoba to kupie następnego już napewno taki który potrzebuje doświadczeń troszku...
    Więc mimo to skusze się na Smithiego jednak

Chodz rajcuje mnie jeszcze ten pajączek:
    http://www.terrarium.com.pl/brachypelma_auratum.php
    Też ma fajne kolorki i pisze że jest coś w stylu smithiego...
    Oceńcie sami...

PS. Ale to co... popieracie żebym kupił smithiego , bo jako 1 pająk wole takiego co aż taki nie jest szybki i nie agresywny (z reguły) , żeby mame przekonać do następnych pajączków ;d

princeyo
    Guest

No chyba że Bohmei ma bardzo ładne kolorki więc chyba mam ostateczną oferte ;d :

1.Smithi
    2.Bohmei
    3.Albopilosum

Chromka mnie aż tak nie rajcuje , i nie chciałbym go bo za dużo pajęczyn robi , czego nie chce ;p

Atrax
    Guest

Norek napisał(a):

> wiesz co, jak nie chcesz płochliwych pająków to kup murinusa
    > lub ornate

One tez z reguly sa plochliwe :>

Norek
    Guest

uu szkoda że nie podobają ci sie chromki ale weź smithiego. Bohmei mi sie nie podoba zbytnio(z resztą to nie mi sie mają podobać. a z charakteru to wszystkie brachyplemy czy jak sie to pisze są takie same...

princeyo
    Guest

No chromka właściwie nawet fajna.. , ale najpierw smithi później może kupie wlasnie chromke bo cos wczoraj mnie do niej ruszyło
    A dla doroslego smithiego terra 30x25x25 może byc ?
    I mam pytanie...
    Kupywać L2 Smithiego za 18 zł czy dać z 30 zł czy 40 zł i kupic L4-L5 ??
    I jak takiego L2 karmić i w czym trzymać i potem z wiekiem (z wylinkami) napiszcie do czego przekladać ?? (nowych większych pojemników)

Uprawnienia umieszczania postów