Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: ILe to jeszcze potrwa?!

PanPawian
    Guest

ILe to jeszcze potrwa?!

Mój kędzior nie che jeść.... a tak poważnie mówiąc, to sprawa wygląda mniej więcej tak:
    Mam sporego kędziora - trochę ponad 5 cm "bez nóg" - który poprzednie wylinki przechodził, jak w zegarku - równo co miesiąć. Jednak od ostatniej wylinki mijają już 2 miesiące i ciągle nic. Właściwie widać, że pająk się do linienia przygotowuje - wyściela sobie legowisko siecią, od czasu do czasu "prewencyjnie" wyczesuje włoski i od ok. 3 tygodni pości - a zatem wylinka powinna się zacząć lada moment. Problem w tym, że się nie zaczyna.... Wilgotność ma dużą (woda się wykrapla na ściankach), temperaturę też odpowiednią (26 w dzień, 22 w nocy), więc nie sądzę, żeby coś było nie tak. No niemniej jednak, trochę się niecierpliwię. Stąd też moje pytanie -
    Ile najkrócej i najdłuzej czekaliście na wylinkę?

Maniak
    Guest

Re: ILe to jeszcze potrwa?!

TWÓJ PAJĄK UMIERA!!!

A tak na serio - wraz z jego wiekiem czas między wylinkami się wydłuża. Ja na moje brachypelmy musiałem nawet i 3 miechy czekać. Nie bój żaby - nic mu nie będzie.

PS.: Sprawa nie jest poważna.

Krzyżak
    Guest

Gdybyś hodował rosea byś wiedział co to cierpliwość 3 mięchy to trwają wylinki za młodu.

PanPawian
    Guest

Maniak napisał(a):
    > TWÓJ PAJĄK UMIERA!!!
    - Filozoficznie rzecz ujmując masz w zupełności rację

> A tak na serio - wraz z jego wiekiem czas między wylinkami się
    > wydłuża. Ja na moje brachypelmy musiałem nawet i 3 miechy czekać.
    - 3 miesiące? To chyba tylko o dorosłych mówisz. Jaką miały temperaturę?

> Nie bój żaby - nic mu nie będzie.
    - tak też myślę, ale nakarmiłbym go już dobrze, że mam jeszcze małego javanensisa, aż miło patrzeć, jak poluje.

> PS.: Sprawa nie jest poważna.
    - tak też przypuszczam, ale musiałbyś mnie widzieć, jak czekałem na jego pierwszą wylinkę

Atrax
    Guest

Czesc :]
    Zasada jest ogolnie taka (przynajmniej moja ;]), ze jesli nie jestes pewien, czy pajaczek bedzie przechodzil wylinke, to karm go powiedzmy co 3 dni i sprawdzaj, czy je. Jezeli je, to super, jezeli nie je, to nie ma najmniejszego problemu :]

Jeszcze jeden apel do hodowcow: nie przejmujcie sie pajeczymi glodowkami, chocby niewiadomo jak dlugie one byly ;]

swatkostek
    Guest

stary wyluzuj, mój smithi nie je już nie wiem ile a jak dzisiaj mu świerszcza puściłem to wyczesał na niego włoski. Też niby sie przygotowuje do tej wilinki i troche czekam az ja przejdzie.

tw182
    Guest

mojej angustum z 10 na 11 zajęło 9-10 miesiecy.

Norek
    Guest

reoche cierpliwości.....

popekjr
    Guest

no wasnie, nie przejmuj sie tym okresem 2 m-cy, moja emilka nie jadla ok. pol roku zanim przeszla wyl. tak to ju jest!!! jesli nakarmisz pajaka do syta to nie bedzie jadl przez kilka m-cy az do wyl.

smithimen
    Guest

Ja na smithaska czekam juz 4 miesiace, odwlok ma tlusty nic nie je ale to 4 miechy!!

Uprawnienia umieszczania postów