-
ILe to jeszcze potrwa?!
Mój kędzior nie che jeść.... a tak poważnie mówiąc, to sprawa wygląda mniej więcej tak:
Mam sporego kędziora - trochę ponad 5 cm "bez nóg" - który poprzednie wylinki przechodził, jak w zegarku - równo co miesiąć. Jednak od ostatniej wylinki mijają już 2 miesiące i ciągle nic. Właściwie widać, że pająk się do linienia przygotowuje - wyściela sobie legowisko siecią, od czasu do czasu "prewencyjnie" wyczesuje włoski i od ok. 3 tygodni pości - a zatem wylinka powinna się zacząć lada moment. Problem w tym, że się nie zaczyna.... Wilgotność ma dużą (woda się wykrapla na ściankach), temperaturę też odpowiednią (26 w dzień, 22 w nocy), więc nie sądzę, żeby coś było nie tak. No niemniej jednak, trochę się niecierpliwię. Stąd też moje pytanie -
Ile najkrócej i najdłuzej czekaliście na wylinkę?
-
Re: ILe to jeszcze potrwa?!
TWÓJ PAJĄK UMIERA!!!
A tak na serio - wraz z jego wiekiem czas między wylinkami się wydłuża. Ja na moje brachypelmy musiałem nawet i 3 miechy czekać. Nie bój żaby - nic mu nie będzie.
PS.: Sprawa nie jest poważna.
-
Gdybyś hodował rosea byś wiedział co to cierpliwość 3 mięchy to trwają wylinki za młodu.
-
-
Czesc :]
Zasada jest ogolnie taka (przynajmniej moja ;]), ze jesli nie jestes pewien, czy pajaczek bedzie przechodzil wylinke, to karm go powiedzmy co 3 dni i sprawdzaj, czy je. Jezeli je, to super, jezeli nie je, to nie ma najmniejszego problemu :]
Jeszcze jeden apel do hodowcow: nie przejmujcie sie pajeczymi glodowkami, chocby niewiadomo jak dlugie one byly ;]
-
stary wyluzuj, mój smithi nie je już nie wiem ile a jak dzisiaj mu świerszcza puściłem to wyczesał na niego włoski. Też niby sie przygotowuje do tej wilinki i troche czekam az ja przejdzie.
-
mojej angustum z 10 na 11 zajęło 9-10 miesiecy.
-
reoche cierpliwości.....
no wasnie, nie przejmuj sie tym okresem 2 m-cy, moja emilka nie jadla ok. pol roku zanim przeszla wyl. tak to ju jest!!! jesli nakarmisz pajaka do syta to nie bedzie jadl przez kilka m-cy az do wyl.
-
Ja na smithaska czekam juz 4 miesiace, odwlok ma tlusty nic nie je ale to 4 miechy!!
Uprawnienia umieszczania postów