Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Grammostola rosea

Mieszany widok

Cradle Of Filth
    Guest

Grammostola rosea

Prosze osoby które posiadały tego pajączka o opisaniemi jego zachowań w wieku dorosłym.Prosze podać równiez jakie.ś wskazówki na przyszłość

Z góry dziękuje

ketnip
    Guest

Re: Grammostola rosea

morda
    Guest

Niby spokojny ale ja radziłbym uważać na tego pająka. Niby czemu w opisach ukąszeń zazwyczaj najwięcej jest roseii?

Jimbo
    Guest

Bo najczęściej jest brana na rękę

mirekesp
    Guest

Moja nie jest spokojna, a o wzięciu na ręke jej wcale nie myśle. Murinusy są mniej agresywne niż ona. Wystarczy że podniose pokrywke do karmienia a łapki już ma u góry. Zabija wszystko co jej daje, niezależnie od tego czy to zjada czy nie. I żeby nie było, to pajączek ma absolutny spokój. Taki osobnik może, ale rosea znajomego wcale spokojniejsza nie jest.

Jimbo
    Guest

Moja jest spokojna, wcześniej miałem dwie to jedna też była spokojna, a druga miała swoje humory. Zależy od osobnika, ale generalnie można powiedzieć, że jest to raczej gatunek o łagodnym usposobieniu.

Krzyżak
    Guest

Jeno mają tendencje do ataku niż wycofania i ukrycia, tak wynika z mojich obserwacji.

Jimbo
    Guest

Moja ma tendencję do wycofania się i ukrycia.

Krzyżak
    Guest

No możliwe, gatunek nie ma określonego charakteru, zdarzają się agresywne pajączki jak i spokojne płochliwe, budownicze i te leniwe itd. itp. To zależy na jakiego trafiłsz.

Uprawnienia umieszczania postów