-
gniazdo Cambri
Hej ! Ile zajelo waszemu cambri zrobienie gniazda po przeniesieniu do nowego pojemnika ?
Bo moj juz prawie dwa tygodnie siedzi w jednym miejscu pare niteczek zrobil ale za powazniejsze
sprawy sie nie zabiera
-
Re: gniazdo Cambri
moja zrobila po 3 tyg już i tesz nie jest to takie jak u Aviculari ;]
-
Moj zrobil po paru dniach jak go dostalem. Teraz po przeozeniu do wiekszego pojemnika z miesiac chasa po nim bez gniazda. Ja wole jak sobie domku nie robi, bo jak zrobi to w nim siedzi i go wcale nie widac a takto chodzi, poluje i to wszystko elegancko mozna obserwowac.
-
moj na drugi dzien po przeprowadzce juz w gniezdzie siedzial i juz go praktycznie nie widuje
-
u moich cambri jest różnie. Wśród L2 jest jeden budowniczy, co sobie taki fajny tunel zrobił z sieci i torfu, a inny kilka nitek ledwo, a inni małe gniazdka. Z kolei duża pani cambri L9 to po przeniesieniu do terra jakieś 3 tygodnie robiła gniazdko na trofie.
-
mój[L6] po jakichś 2 dniach miał już gotowe ;]
-
Mój L4 zrobił po 3 dniach ale dopiero po tym jak mu włożyłem 3 patyczki ustawione w pionie wcześniej siedział bez gniazda może to jest powód czemu niechce zrobić sobie lokum. Troche teraz żałuje że mu dałem te patyki bo już go wcale nie widzę.
Pozdrawiam
-
Moja, L4, zrobiła w ....... godzinę !!!!! Po całkowitej demolce w pudełku!!!!!!
-
a włożyłeś mu jakies patyczki do podstawy gniazda? to jak napisał Sandokan może być przyczyyną...
-
Jasne ma full badyli i galezi i nic nie robi hehe poczekamy zobaczymy po prostu bylem ciekaw dzeki !
Uprawnienia umieszczania postów