Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: wiecie co to moze byc?

Grażynka
    Guest

Re: wiecie co to moze byc?

ale na tym pajaku nie ma raczej żadnej pleśni ... a nawet jak by byla to stosowanie preparatów to ostateczność.... prześlij mi link gdzie jest napisane ze jak pajak ma plamke to trzeba to odrazu mascia smarować...nawet jak ma pleśń to nie smaruje sie jej odrazu...łatwiej wyleczyć pajaka obniżając wilgotność i czekajac na wylinke....

Murinusek
    Guest

nie no moja chromatopelma zachowuje sie normalnie, duzo je, no wszystko OK, i naprawde nie wiem po prostu jak wygladaja takie miejsca po wyczesanych wloskach:] dlatego zrobilem fote i sie pytam, a moze Wy macie fotki odwlokow swoich chromek? chentie bym porownal

Gdanszczanka
    Guest

Gdy tak patrzałam na zdjęcia chromek to prawie wszystkie mają takie coś,moja tez ma.

Maniak
    Guest

15.3 Mojego pająka zaatakowała pleśń, jak to leczyć?
    Gdy na ciele ptasznika zobaczymy biały, beżowy lub zielonkawy nalot, jest to znak, że nasz pająk zachorował na grzybicę. Jeśli ptasznik jest tuż przed wylinką, to praktycznie nie trzeba się martwić, gdyż pleśń zostanie zrzucona wraz w wylinką. Problem występuje jednak, kiedy dorosły okaz zachorował na grzybicę, a do wylinki ma jeszcze trochę czasu. Należy wtedy nie dopuścić, żeby grzyb zaatakował inne organy, i spróbować delikatnie posmarować zarażone miejsce maścią przeciwgrzybiczą.

Nie wiem ile ma ten pająk do wylinki więc przypuszczając że to pleśń poleciłem to co wyczytałem w FAQ.

Moja chromka takiego czegoś nie ma tak więc mogłem przypuszczać że to pleśń bo na fotce wygląda jak biały nalot.

Murinusek
    Guest

dzis obejrzalem to uwaznie...i to wyglada tak jakby mial złuszczona w tym miejscu skore, probowalem delikatnie pedzelkiem to strzachnac i nie schodzi

Uprawnienia umieszczania postów