Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: miska z woda?

Mieszany widok

DjLexer
    Guest

miska z woda?

siemka mam dylemat...
    u niektorych ptasznikow w opisach gatunku pisze ze w terra powinna byc miska z woda...mam angustuma L8 czy powinien miec w terra miseczke z woda?!

Jak chcesz mnie wysmiac to nawet nic niepisz,poprostu pytam bo chce zeby mu bylo jaknajlepiej!

Atrax
    Guest

Re: miska z woda?

Mozesz dac, ale nie musisz. Ja u swoich mam miseczki, ale mysle, ze wystarczy odpowiednia wilgotnosc podloza.

Dawidptasznik
    Guest

Mozesz dac ale nie musisz ja mojim daje i zwilzam dodatkowo podloze i jest O.K !!!
    POZDRO!!!

popekjr
    Guest

ja u emilki i u smiciaka i irmini nie mam miseczki, zyja i czuja sie dobrze, wiem bo mi mowily

swiszczyk
    Guest

nie trza wystarczy odp. wilgotnosc podloza

garo
    Guest

Nie ma takiej potrzeby !!!!!!!!

ja kiedys mialem miski u wszystkich pajakow dwno temu jak zaczynalem jakies 10 lat temu ale po 2 latach zlikwidowalem je bo to byl zly pomysl, pozniej wszystkie podloza wymienilem z ziemi kwiatowej na kokos bo wczesniej nie mozna go bylo dostac wiec sie dawalo torf odkwaszony badz ziemie kwiatora a jak masz kokos to nie ma takiej potrzeby bo on idealnie trzyma wilgoc.

pozdrawiam garo

Louis Cypherr
    Guest

Tak jak już koledzy wspomnieli - nie ma takiej potrzeby, ale nie ma też przeciwskazań.

Ja ze swojej strony polecam trzymanie miseczek u gatunków sucholubnych zamiast spryskiwania im podłoża.

krolik
    Guest

Nie trzeba ale lepiej dac jakis zeby szybko nie wysychalo podloze jak ciebie dlugo nie ma

robert.p.
    Guest

Ja uzywam miseczek u wszystkich dorosłych pająków,po co mają wysysać wode z podłoża,jak mogą sie napic z miseczki-a robią to dość czesto

DAAMOOK
    Guest

Tak poczytalem fora zagraniczne i tam w wiekszosci maja wlasnie miski z woda.
    Co siekawe nie spryskuja podloza tylko jest miseczka.

Uprawnienia umieszczania postów