-
Zarejestrowanie hodowli-jakie gatunki poodlegaja rejestracji
Witam. Dowiedzialem sie od kolegi taty (wterynarz) ze policja bierze sie za mnie. Dzwonili podobno juz do inspektoratu weterynarii i pytali sie czy jestem zarejestrowany. Znajomy taty powiedzial zebym sie jak najszybciej zajerestrowal. Teraz pytanie. Jakie gatunki musze zarejestrowac ? Wiem ze wszystkie brachypelmy ale jeszcze oprocz tych pajakow jakis inne tez ? Prosze o szybka odpowiedz. Pozdrawiam !
-
Re: Zarejestrowanie hodowli-jakie gatunki poodlegaja rejestracji
Chodzi oczywiscie o sprzedaz i rozmnazanie w niewoli
-
Re: Zarejestrowanie hodowli-jakie gatunki poodlegaja rejestracji
Najlepiej zarejestruj wszystkie jakie sprzedajesz po to żebyś miał czyste konto jakby cię jeszcze chcięli obserwować przez jakiś czas. Będziesz miał papiery na wszystko co się da i masz spokój.
-
Re: Zarejestrowanie hodowli-jakie gatunki poodlegaja rejestr
Z tego co wiem, to aktualnie nie trzeba rejestrować żadnych pająków. Jedynie w przypadku sprzedaży Brachypelm musisz mieć zaświadczenie o urodzeniu w niewoli.
-
Dokładnie, zarejestrować musisz hodowlę w powiatowym inspektoracie weterynarii i uzyskać dokumenty o urodzeniu w niewoli dla brachypelm (oraz wysłać kupcom kopię na każdego pająka).
Jeśli chodzi o właściwą rejestrację - w urzędzie miasta - jest już nieaktualna, a dokładniej niemożliwa.
-
No w koncu ktos napisal cos madrego. Tak jak mowi Kak pajaczkow juz nie zarejestrujesz, poniewaz napewno nie masz papierow, a na oswiadczenie woli mozna bylo rejestrowac w zeszlym roku chyba do listopada. Teraz jezeli sprzedawales Brachypelmy bez papierow to mozesz miec problemy, ale podejrzewam ze jedynie zabiora na komisariat i troche pogadaja Musisz tylko walczyc o to zeby nie zabrali Ci pajakow. Pozdro 3maj sie
-
Aha, dzieki wszystkim za odpowiedz. Zarejestruje wszystkie i bedzie spokoj. Pozdrawiam
-
Nie no ty przeczytałeś wogóle to co napisaliśmy ???
-
Jeżeli mu wet. powiedział że ma zarejestrować to pewnie zna jakiś sposób. Jak się nie będzie dało to nie, ale próbuj.
-
Powiatowy weterynarz powiedzial mi iz musze zarejestrowac hodowle u niego, nie w urzedzie miasta i wtedy moze mi wydawac swiadectwa o urodzeniu w niewoli.
Uprawnienia umieszczania postów