-
Re: Rozmnazanie ptaszanikow
Z wlasnie doswiadczenia wiem,ze samce Brachypelm:smithi,auratum,boehmei,emilia bardzo pozno dojrzewaja.Sam mam samca smithi po 13 wylince,ktory dalej nie jest dojrzaly,podobnie ze samcem emili i auratum.
Z tego co mi wiadomo Awikularia ma np. samca smithi ktory jest po 14 wylince i dalej nie jest dojrzaly.
Co do fasciatum to i chromatopelmy to nie wiem,poniewaz nie mam zbyt duzego doswiadczenia z tymi pajakami.
P.cambrigei mozna juz rozmnazac po 9-10 wylince (samice),samca przechodza ostatnia wylinke po 8-9 wylince.
-
Re: Rozmnazanie ptaszanikow
Nie, matii, mala pomylka . Samiec B. smithi jest okolo 13 wyl., a to samiec B. emilia dojrzal mi po 14 wyl. Mam natomiast samca B. emilia po 12 wyl. i jeszcze ze 2 linienia mu brakuja. Mam tez samca M. robustum, ktoremu w tym roku stuknelo 6 lat - oczywiscie nie jest dorosly ).
Oczywiscie, ze samiec po 10 wyl. nie bedzie dojrzaly - chyba ze B. albopilosum, ale to sie tez nieczesto zdarza. Tym bardziej samica.
Matt_ns, mysle, ze powinienes sobie dokupic pajaczki, jak twoje inne maluszki beda po 5 wyl.
Uprawnienia umieszczania postów