-
-
Re: =Ułamane ZĘBY - proszę o pomoc=
Musisz teraz podawać to co miękke żeby nie musiała wbijać zębów tylko od razu przystępowała do trawienia. Serca itp. są dobrym rozwiązaniem. Polecam również zpapkowane larwy drewnojada czy mącznika. Lepiej drewnojada bo mniej ci ich wyjdzie.
-
Paskudna sprawa, mam nadzieje że przeżyje. Metoda z sercami drobiowymi moze poskutkować. Jeśli nie to niech se szuka 2 pająka. ;/
-
Pamietam ze w artykułach na ats lub bts były opisany podobny przypadek. Koleś karmił pająka roztartymi robalami i udało się go uratować. Spróbuj poszukać...
-
Czyli to co mówiłem - larwy do mixera i tyle.
-
ja bym mu dawal martwy pokarm ;/
-
ja słyszałem o dwóch patentach. albo podajesz na ziemię pocięte mączniki, drewniaki, larwy much, albo żywego świerszcza nakłówasz wielokrotnie szpilką i wrzucasz do pająka. świerszcz jeszcze jakiś czas pożyje, a pakąk będzie mógł wyssać zawartość.
-
Takie pajaki sa do uratowania. Podawaj ponakłuwane larwy drewnojadow lub inne "robale". Pajak bedzie chudy, ale cos tam powinien zjesc. Po nastepnym linieniu bedzie dobrze. Z Polski to Morda, nasz moderator z pajeczakow, mial podobny przypadek. Uratowal swojego pajaka wlasnie poprzez podawanie martwych, powyciskanych robali. Po linieniu pajak odzyskal kly. Musialbys sie z nim skontaktowac.
-
Awi oraz wszyscy inni dzięki za rady. Pogadam z Mordą. Mam nadzieje, że koledze się uda.
-
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...26#reply_36538
To link, w którym kiedyś napisałem o miom samcu. Mięsa nie dawać - to nie jest płynny pokarm. Pocięte drewnojady, maczniki i świerszcze. Pająk sobie z nich zawsze coś "wycycka".
Uprawnienia umieszczania postów