Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: ogrzewanie

AdamMass
    Guest

ogrzewanie

Mam pytanie jak ogrzac pudełko na mocz w nocy zeby temperatura w pojemniku nie spadała ponirzej 23-24 stopni? W dzien pajadzek stoi na terrarium zaraz kolo lampy grzewczej i ma w srofku 28 stopni. Prosze o ponoc bo w nocy oczywiscie swiatło wezom gasnie a paja ma gdzies kolo 20 stopni .
    Dziekuje Adam

ironkapela
    Guest

Re: ogrzewanie

Obawiam sie ze nie ma sposobu na ogrzanie pojemnika na mocz :/

redknee
    Guest

poloz go blisko przewodu grzewczego lub centralnie na nim jesl item bedzie wporzadku

RAMMSTEIN1
    Guest

Jak ma 20 st. w nocy to przecież nic się nie stanie jeżeli nie bedzie miał ogrzewania, a jeżeli koniecznie już chcesz ogrzec to mój kolega do ogrzewania pojemnika na mocz stosował zwykła biurowa lampke.

swatkostek
    Guest

Nie musisz ogrzewać (w rzeczywistości temperatura powinna spaść ) pająkowi nic się nie stanie przez noc. Ja swojego trzymam tak 20-23 stopni ( w nocy), nie narzeka

Norek
    Guest

Są 2 metody:
    - kupić regulator temperatury, jakieś pudełko - najlepiej ze steropianu - i:
    walnąć pudełeczko na mocz i czujnik do pudełka ze steropianu, ustawić sobie temperaturę odpowiednią i luzik.
    - wcale nie ogrzewać - nic sie nie powinno stać, ewentualnie troszeczke wolniej będzie dojrzewał.
    ja korzystam z tego pierwszego sposobu i jestem zadowolony

Uprawnienia umieszczania postów