-
wylinka skorpiona
Mam heterometrus cyaneus l2 i już mi przechodzi z 4 godziny wylinke nieumie zrzucić jej z kolca (niewiem jak to nazwać :P "ogon") i niewiem co mam zrobić aha i jeszcze jak one zrzucają je zaczynają o końca bo głowy jeszcze niezrzucił :/
-
Re: wylinka skorpiona
Na razie go zostaw w spokoju. Zwiększ mu trochę wilg. i temp. Jak to nie poskutkuje to możesz delikatnie nawilżyć NIEWIELKĄ ilością wody te miejsca w których ma problemy.
-
-
zależy jak nie potrafi zejśc z kolca, jeżeli ta wylinka po postu "zablokowała" się na kolcu to po prostu ją sciągnij nie ma sensu kombinować z zwiekszaniem wilgotności a jesli widzisz ze skorp troszke stwardł ściągnij ją pinsetą,
-
Kurde teraz się przewrucił i zrzuca wylinke zrzucil tylko ze szczypcow a tak nieumie z niej wyjść :/
-
Coś czuje ,że mi on padnie (
-
Piszcie co mam zrobić do tej pory jej niezrzucił nieumie się uwolnić :/ dale sięmęczy z nią :/
-
Co ma zrobić...Najważniejsze żebyś nie ruszał pojemnika i nie otwierał go co chwile,wtedy to dopiero moze pasc. Zostaw go w spokoju do jutra,nic nie ściągaj. Moje lychasy L2 przechodziły wylinkę około 5-6 h i przeszły całkowicie bez obaw. Też ich ogon długo tkwił w wylince ale nawet nmic nie robiłem. Radze Ci zebys zostawil skorpa do jutra,jeszcze nie jest źle. Pozdrawiam.
-
Mysza a co to jest pinseta
hehehehehehehe
pozdrawiam garo
-
Witam !!!
Zgadzam sie w 100% z Booyaka ma racje zrob tak jak on ci radzi, a jak mimo to zostanie ona na ogoie to sprobuj po kilku dniach jak skorpion stwardnieje sciagnac ja penseta tak jak poradzil ci to mysza, tylko pamietaj nie pinseta tylko penseta
pozdrawiam garo
Uprawnienia umieszczania postów