Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: wylinka skorpiona

NeuThroN
    Guest

wylinka skorpiona

Mam heterometrus cyaneus l2 i już mi przechodzi z 4 godziny wylinke nieumie zrzucić jej z kolca (niewiem jak to nazwać :P "ogon") i niewiem co mam zrobić aha i jeszcze jak one zrzucają je zaczynają o końca bo głowy jeszcze niezrzucił :/

Maniak
    Guest

Re: wylinka skorpiona

Na razie go zostaw w spokoju. Zwiększ mu trochę wilg. i temp. Jak to nie poskutkuje to możesz delikatnie nawilżyć NIEWIELKĄ ilością wody te miejsca w których ma problemy.

NeuThroN
    Guest

ok

Mysza1983
    Guest

zależy jak nie potrafi zejśc z kolca, jeżeli ta wylinka po postu "zablokowała" się na kolcu to po prostu ją sciągnij nie ma sensu kombinować z zwiekszaniem wilgotności a jesli widzisz ze skorp troszke stwardł ściągnij ją pinsetą,

NeuThroN
    Guest

Kurde teraz się przewrucił i zrzuca wylinke zrzucil tylko ze szczypcow a tak nieumie z niej wyjść :/

NeuThroN
    Guest

Coś czuje ,że mi on padnie (

NeuThroN
    Guest

Piszcie co mam zrobić do tej pory jej niezrzucił nieumie się uwolnić :/ dale sięmęczy z nią :/

BooYaKa
    Guest

Co ma zrobić...Najważniejsze żebyś nie ruszał pojemnika i nie otwierał go co chwile,wtedy to dopiero moze pasc. Zostaw go w spokoju do jutra,nic nie ściągaj. Moje lychasy L2 przechodziły wylinkę około 5-6 h i przeszły całkowicie bez obaw. Też ich ogon długo tkwił w wylince ale nawet nmic nie robiłem. Radze Ci zebys zostawil skorpa do jutra,jeszcze nie jest źle. Pozdrawiam.

garo
    Guest

Mysza a co to jest pinseta

hehehehehehehe

pozdrawiam garo

garo
    Guest

Witam !!!

Zgadzam sie w 100% z Booyaka ma racje zrob tak jak on ci radzi, a jak mimo to zostanie ona na ogoie to sprobuj po kilku dniach jak skorpion stwardnieje sciagnac ja penseta tak jak poradzil ci to mysza, tylko pamietaj nie pinseta tylko penseta

pozdrawiam garo

Uprawnienia umieszczania postów