-
Re: Media
Jak oni placa 25 tysiecy za opieke nad pajakami to ja sie zglaszam na ochotnika . Niedlugo wybija sobie z glowy konfiskate brachypelm jak nie beda mieli gdzie tego trzymac...
-
Jesooooo 25 000zł za trzymanie 89 pajakow????
To w czym je trzymaja?
Pewnie karmia je pozlacznymi siwerszczami.
Sadze ze jednak tem zoologik dal 1000% przebitke ;]
-
25000zl dzielone przez 89 ptasznikow = 280zl/pajak
zakladam ze pajaki byly dorosle i np. blondi. swierszcz kosztuje 15-20gr.
280zl/20gr = 1400swierszcy dla jednego pajaka.
.. no mozna doliczyc jeszcze robocizne i cene za metr/miesiac za powieszchnie uzytkowa na ktorej trzymal te pajaki.
ile swierszczy miesiecznie zjada dorosla blondi?
jaka jest minimalna przestrzen na ktorej mozna by trzymac 1 szt blondi? jaka jest robocizna przy takim pajaku?
zastanawiam sie jak dlugo musial opiekowac sie tymi ptasznikami, ze na az tyle wycenil swoje uslugi?
-
Zastanawia mnie tylko co ten sklep czy ktokolwiek komu "powierzą opiekę" zrobi z tymi pająkami bo wątpie by ktoś kupił je (przecież chandel nimi jest nielegalny) a nawet jeśli to sprzedawca musi odbić sobie "koszty utrzymania"
-
oni sie zcwaniaczyli bo se wzieli na sklep i beda sprzedawac po woli jak to ucichnie ;]
-
-
http://www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=71027&loc=1
To jest niezłe, ciekawe jaki to był pająk i jaki wąż...
-
Nienawidze tych debili, 25 tysięcy?? chyba ich popier*** brak mi słów biedne pajączki, chętnie przyjąłbym je do siebie
-
Dalsza część tej paranoi właśnie dowiedziałem się (też jakaś gazeta, ale zapomniałem tytułu), że "opiekę przejął" sklep na bursztynowej a pająki zostaną sprzedane.
Niech mi ktoś wyjaśni w takim razie, w jaki sposób pająki będące żywym dowodem nielegalnego handlu stały się nagle legalne i można je sprzedać.
To jest polska właśnie tu się kradnie tylko miliony i jest OK a za pająka po 1-5zł/szt. zostaje się przestępcą/przemytnikiem.
-
A może im chodzi o zaleszczotka????
Uprawnienia umieszczania postów