Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: EPHEBOPUSY

Raziel
    Guest

EPHEBOPUSY

Witajcie poszukuje wszelkich informacji o ephebopusach a dokladniej o MURINUSIE I FOSSORZE i CYANOGNATHUSIE. gdyz hoduje te gatunki a chialbym sie jak najwiecej o nich dowiedziec najlepiej wszystko szukalem w necie ale jak cos jest to na zachodnich stronach;/ Np. Szybkosc, wilgotnosc, jak dlugo rosna itd itd doslownie wszystko z gory dziekuje za pomoc!!

ironkapela
    Guest

Re: EPHEBOPUSY

Wziales sie za hodowle, a nie wiesz jak hodowac :/ Zobacz na terrarystyce.pl Tam powinny byc podstawy hodowli.

ketnip
    Guest

Ephebopus Murinus:

Jad raczej słaby, typ - naziemny,podziemny ze skłonnosciami nadrzewnymi
    Jest on zdecydowanie szybszy niż inne.
    Średnio agresywny - zależy także od osobnika.
    Musi mieć gubą warstwę podłoża.
    Posiada Włoski parzące na nogach.
    Plecie bardzo piękne sieci.
    kopie norki między korzeniami drzew

morda
    Guest

Wszystkie Ephebopusy mimo iż należa do Aviculariinae są pająkami typowo podziemnymi. Należy je trzymać tak jak Haplopelmy, kopią głębokie nory. Są to pająki bardzo szybkie, o słabym jadzie. Wilgotność z 80%. Rosną dość szybko. Jako jedyne pająki posiadają włoski parzące na pedipalpach.

tosik
    Guest

te zdjecie z profilu to twój pająk :> ??

PrzemekB
    Guest

Ironkapela ten chlopak wie jak hodować pająki ale poszukuje czegoś wiecej!. Na temat tego rodzaju pająków niewiele można znaleść tzw "ciekawostek" a opisów jest tyle ile kot napłakał

Raziel
    Guest

Nie potszebuje podstaw 2 lata juz cos aczej daja:-p wiem juz co nieco to bylo baardzo malo zabawne :-p po prostu zbieram i lubie czytac wszelkie info. o moich pupilach, dowiadywac sie nowych rzeczy ciekawostek itd.

Raziel
    Guest

nie to nie moja pieknosc hehe moja jest podobna:-p

Uprawnienia umieszczania postów