Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: pająk dla początkującego

Animal
    Guest

Re: pająk dla początkującego

Dodam jeszcze że ja wezmę na ręke mojego colorka. Zależy to jednak od niego czy bez problemu czy z problemem Bo wiem kiedy mu sie to niepodoba a kiedy podoba. Mój pierwszy pająk to właśnie colorek, kupiłem go właśnie dzięki namowom kumpla. Oczywiście zdarzają się bardziej i mniej agresywne.

leviatan
    Guest

odradzam brachypelmy !! Sam zaczołem od smithiego, i bardzo szybko chciałem go sprzedać, kupiłem chromatopelme i jest super. Ciągle coś tworzy z sieci, jest pieknie ubarwiona już od małego !!!! Tylko cena odstrasza...

PLU
    Guest

Ja ci proponuje jakąś Brachypelme Albo Psalmopoeus cambridgei a najlepiej żebyś obydwa kupił bo to jest podstawa hodowli ptaszników a co najważniejsze zobaczysz różnice pomiędzy nimi ponieważ ptaszniki naziemne się różnią od nadrzewnych i najlepiej jest nabierać wprawy na tych właśnie ptaszorkach. Od naziemnych możesz zacząć od kędzierzawca przez czerwonoodwłokowego do czerwononogiego albo czerwonokolanowego. A nadrzewne to narazie tylko moge ci proponować (z racji tego że jesteś początkujący) Psalmopoeus cambridgei ponieważ jest to spokojny pajaczek który nie potrzebuje takiej troski (ale też jej potrzebuje !!!) co inne ptaszorki nadrzewne. Z czasem kiedy nabieżesz wprawy to kupisz sobie innego ptasznika i wtedy kiedy już będziesz perfekt znał tajniki hodowli ( mi to zajmowało 2 lata) możesz sobie pozwolić na ptasznika podziemnego !!. Narazie ci ich nie proponuje bo musisz mieć troche doświadczenia.

Mam nadzieje że dobrze opisałem ci odpowiedź i że cie satysfakcjonuje

Do usłyszenia i powodzenia w hodowli

marianex
    Guest

Polecam wszystkie Brachypelmy , A.Geniculate , wszystkie Nahadu , Chromatopelmy ,
    P.Cambridgei, L.Parahybane , P.Platus ,
    no starczy jak na poczatek

Krycha.k15
    Guest

A ja doradzam fasciatum jest ładne ubarwiona robi superowe tunele z pajeczyny i jest w przestępnej cenie ...,mysle przy tym ptaszniku tez mozna sie wiele nauczyc.
    natomiast grammostole dorazam bo wolno rosna i sa strasznymi niejadkami

jabol87
    Guest

według mnie bedzie to Brachypelma albopilosum. To łagodny pająk jeżeli zacząłeś sie terrarystyką on bedzie dobry

midboss
    Guest

witam

ewentualnie, jak chcesz kupić na próbę dorosłego ptasznika, za którego nie dasz majątku i jak popełnisz jakiś błąd to nie będzie zbyt wielkiej straty to możesz rozpatrzyć tę ofertę:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48453917

(sorka za lekki off-topic)

PrzemekB
    Guest

Taaa jasne niech chłopak kupi dorosłego samca który nie wiadomo ile mu porzyje ... stary daj sobie na wstrzymanie !

midboss
    Guest

wygląda na to, że nie rozumiesz o co mi chodzi bąblu ))

specjalnie dla ciebie tłumaczę:

możesz kupić kędziorka L1 i na nim się uczyć hodowli, ale zanim on dorośnie to roczek masz z głowy. możesz też od razu kupić dorosłego, ale takiego, którego nie będzie szkoda, złapać doświadczenia, potem wybrać docelowy gatunek i kupić od razu podrostka/dorosłego.

Animal
    Guest

Człowieku pogratulować rozumowania. Niedość że w sejmie hieny to i na forum. Próbujesz zarobić na chłopaku który grzecznie się spytał o pajączka no początek? Już wolałbym kupić L1, i patrzeć jak przechodzi kolejne wylinki, jak sobie fajnie świerszcze wcina i jak sobie powolutku rośnie. Na dorosłym samcu złapiesz g*** a nie doświadczenie, niebędzie zbyt wielu ku temu sytuacji bo on już długo niepociągnie.

Uprawnienia umieszczania postów