-
pająk dla początkującego
od dłuszego czasu zastaniawiam się nad kupnem pająka ale jest ich wiele i wszystkie są piękne i teraz sam nie wiem co mam zrobić Poratujcie !!!!
-
Re: pająk dla początkującego
1)FaQ
2)magiczny przycisk SZUKAJ
A tak to coś z Brachypelma
-
wszystkie Brachypelmy, Acanthoscurria geniculata, Chromatopelma cyaneopubescens poszukaj jeszcze w starych postach, temat ten wałkowany był na forum 1 000 000 razy,
-
Na poczatek polecam Ci cos z brachypelm...np.B.smithi..lagodna,ladnie ubarwiona i w miare szybko rosnie a co najwazniejsze dla poczatkujacego nie jest agresywnym ptaszorkiem a jego jad tez nie jest tak silny jak u innych gatunkow.
-
panowie wielkie dzięki nam nadzieje, że dzięki wam dokonam słusznego wyboru .
-
Ale Chromatopelma jest lepsza bo większe doswiadczenie przy niej złapiesz.
-
Kup sobie cos z Psalmopeusow. Szybkie, ale slabo jadowite. Jezeli bedziesz z nimi dawal rade, to mozesz hodowac cokolwiek.
Pozdrawiam!
-
Zapomnialem dodac Psalmopeusy, to gat. nadrzewne
-
Rowniez polecam jakiegos psalomopoeusa. Ja sam zaczynalem od cambridgei - dobre bo szybciej nabierasz doswiadczenia niz z lagodniejszymi pajakami . Wprawdzie nie sa tak ladnie ubarwione jak brachypelmy ale za to o wiele aktywniejsze.
-
Ja bym ci poradził Brachypelme Smithi, Psalmopoeus Cambridgei, Nhandu Coloratovillosus lub Grammostola Rosea z tym że przy cambri i colorku szybciej złapiesz doświadczenie o są względnie agresywne. To znaczy, nie są takie jak murinusy ale czasem potrafią zaatakować lub przybrać pozycję odstraszającą. Poza tym colorek jest atrakcyjniejszy z wyglądu. Jeśli masz jakiekolwiek doświadczenie w terrarystyce to kup sobie właśnie cambri lub colorka bo nauczysz się respektować a także "czytać" pająka. Będziesz wiedział kiedy np. pająk chce ukąsić lub wyczesać włoski. Nie są to b. agresywne pająki.
Uprawnienia umieszczania postów