Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Kątnik Tegenaria artica

Mariusz
    Guest

Re: Kątnik Tegenaria artica

.. w naturze psy nie sa kanibalami - u pajakow to morma.
    Nie ma nic zlego w karmieniu innymi pajeczakami.
    Co innego jak ktos trzyma pajaki w roli gladiatorow - w sumie, tak tez mozna, ale to swiadczy w pewien sposob o takiej osobie

Pshemo
    Guest

Prawda jest taka ,ze kiedyś hodowałem modliche i właśnie hodowałem pinki aż wylęgły sie muchy no i moja matka sie wkurzyła jak latały po mieszkaniu!! Więc dlatego niezabardzo moge kupić pinki dlatego ja karmie pająkami z piwnicy a od czasu do czasu wleci mi mucha do mieszkania ;]

venom
    Guest

no comment -co to za watek,ja proponuje wyjsc przed blok odslonic jakis kamien a pod nim napewno cos smakowitego znajdziesz, ewentualnie inne przedmioty typu deska, stare wiadro, papa, zdechly pies,itp jesli przed blokiem(domem) takowych nie posiadaqsz udaj sie w miejsc gdzie takowe wystepuja!znajdziesz tam maese pierscienic, wiji, chrzaszczy, pluskwiakow, skorkow-ogolnie mase robactwa ktorymi katnik nie pogardzi. Plan b) to plan w ktorym przemieszczasz sie w kieruku miejsca zarosnietego trawa(np:trawnik)-tam zapewne znajdowac sie bedzie masa szaranczakow(takich owadow z rzedu prostoskrzydlych), zbierasz takowe i jak w pierwszym przypadku karmisz katnika. Z pajakami o tyle ciezka sprawa ze taki krzyzak moze sie niefortunnie zamotac i dziabnac katnika, katnik dziabnie krzyzaka i bedzie z tego wielka sraka-krzyzak zabije katnika a katnik krzyzaka-bedziesz mial dwa trupyale jak wiadomo katnik kosztuje w przeliczeniu jakas droge do piwnicy ewentualnie strate kalorii na pogoni za nim w tejze piwnicy(powiedzmy cena bulki 30groszy), tak wiec jak ci sie podoba to wal smialo krzyzaki!

ps.kosarze to nie pajaki tylko kosarze(opiliones) wiekszosc jest padlinozernych, ale mysle ze jak mu odpadna wszystkie konczyny to sie katnik nie zadowoli takim skromnym posilkiem

Pshemo
    Guest

Dzięki Venom!! ale był jeden trup ;] krzyżak padł a Wielki władca Tegenaria atrica dalej rządzi swoim terrarium ;] Pozdrawiam

angelo
    Guest

tak na marginesie kosarz to nie pajak

Uprawnienia umieszczania postów