-
Kątnik Tegenaria artica
Czy mogę dawać kątnikowi do zarcia inne mniejsze od niego pająki prosto z ogrodu? kosarze lub krzyżaki?? Słyszałem ,że pająki jedzą wszystko co się rusza i jest mniejsze. Za radę z góry dzięki.
-
Re: Kątnik Tegenaria artica
no raczej nie bo mogą się pogryść :P ja na twoim miejscu bym wziął sobie do domu te kżyrzaki :P
-
A nie lepiej dać mu muchę. pinke lub mącznika ??? Zje ofiarę wiekszą od siebie, a innych pająków troszke szkoda.
-
zgadzam sie z szklanką najlepiej dawaj mu pinki w kazdym wedkarskim kupisz
sa nieduze idealne
-
Mój kątnik razem z odnóżami ma 5 cm i właśnie podałem mu kosarza i jakiegoś innego pająka zjadł go;] No oczywiście karmię też muchami;]
-
Dziwie sie wam, naprawde sie dziwie. Hodujecie/trzymacie pajaki i karmicie je innymi pajakami? Cos mi tu nie pasuje :/
-
W pełni zgadzam się z Awikularią. Jak hodujecie psy to rzucacie im kundle błąkające się po osiedlu na pożarcie? Może to trochę radykalne stanowisko lecz czym różni się ten post od sławnego niegdyś o walkach pająków gdzie ktoś dla podpuchy chyba mówił że ma różne ptaszniki i będzie robił walki. Nie rozumiem po co karmić pająki innymi pająkami jak można na tej samej łące na której łapiecie pajączki łapać żuki, pasikoniki czy inny plankton nieagresywny.
-
czołem
jak widzisz Pshemo, na forum wszystkiego sie czepną )))
w naturze pająki się zjadają i jak nie masz akurat nic innego do skarmienia to się kurna nawet nie pytaj o pozwolenie, hehe.
-
Ja akurat nie mam serca, by skazywac jakiekolwiek pajaki na pozarcie, ale jezeli ktos nie ma nic innego "pod reka" czy z innych przyczyn to robi, nie uwazam, zeby to bylo cos zlego. W koncu w naturze tez sie zjadaja, a czlowiek chcialby od razu wszystko zmienic...
-
W naturze przezywa z kokonu 2% pajakow. Zostawmy wszystko naturze i nie martwmy sie o mlode.
Uprawnienia umieszczania postów