Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Pleśń

terragady
    Guest

Pleśń

Mam małego b. emilia L2 w pudełeczku od kliszy. Na ściankach zrobił sie taki biały osad, puszysty. Wydaje mi sie że to pleśń. Co moge z tym zrobić. Prosze o szybkie odp ponieważ siedzi tam mój pajączek i chyba jest z nim coś nietak a tak wogule to wylinke przechodzi.

ponczos
    Guest

Re: Pleśń

Jeżeli przechodzi wylinkę to nic nie rób. Jutro jak dojdzie do siebie delikatnie daj go do innego pudełka z nowym torfem, a stare wyrzuć. To w końcu nie jest wielkie terra.

P.S. Jak na moje oko "biały puszysty osad" to na 99% pleśn. ://

Hellhamer
    Guest

To na bank plesn. Poczekaj az pajaczek przejdzie wylinke i jutro wymyj pod goraca woda pojemniczek i daj nowe podloze. Pozdro

k4cp3r8
    Guest

i zrob moze troszke wiecej otworow wentylacyjnych ;]

terragady
    Guest

spoko, ale już za późno chyba po nim. Jakoś jest taki niemrawy, niereaguje na dotyk, jedynie co to czasem nóżką ruszy. Chyba będzie dead. niestety, za późno się zorientowalem z tą pleśnią chyba. no cóż zdarza sie

tw182
    Guest

pewnie przechodzi wylinike, nie ruszaj go!

terragady
    Guest

Oj ruszylem go, i sie troche powywracał, nic mu sie nie stanie?? W pajączkach siedze od niedawna i nie mam aż takiego doświadczenia. Ale chyba nic mus ie nie stało jak go troche ruszyłem

Chomik
    Guest

Za to tobie by sie nic nie stalo jakbys czasem faq poczytal, bosz, skad to sie bierze

terragady
    Guest

Już ty sie o to nie bój, czytałem i to nie tylko faq. Taka wylinka zdarzyła mi sie pierwszy raz, bo poprzednie przechodziły u innych sprawniej, i pierwszy raz mam pleśń

Vanaloon
    Guest

Jeżeli nadal przechodzi wylinkę to nie wiem co możesz zrobić, lecz zaraz po tym jak skończy powinieneś go ewakuować, niewiadomo czy pleśń go nie zaatakuje.

Uprawnienia umieszczania postów