Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Jak Zabezpieczyc KOKOS ??

Neki
    Guest

Jak Zabezpieczyc KOKOS ??

A dokladniej kryjowke dla pajaczka ?? bo slyszalem ze plesn moze wystapic na kokosie nie zabezpieczonym ?? wiec jak go zabezpieczyc dzieki za info a jak watek taki byl to poprosze o linka albo powturzyc informacje dzieki wielkie

MrocznyKaraczan
    Guest

Re: Jak Zabezpieczyc KOKOS ??

wygotować w soli, wyprażyć w piekarniku, posmarowac woskiem miejsca w których kokos styka się z podłożem... powinno pomóc

Neki
    Guest

dobra wszystko pieknie ladnie ale ile prazyc w piekarniku ( Time ) i ile gotowac w soli ??

Awikularia
    Guest

Nic nie robic - jedynie polozyc na nigdy nie zwilzanej czesci podloza. Wygotowany w soli czy bez oraz wypieczony tez po pewnym czasie splesnieje.

mirekesp
    Guest

Przy dużej wilgotności i tak spleśnieje. Znajomy który trzyma legwany radził mi kawałki drewna gotować przez 3 dni. Chyba spróbuje, jak to nic nie da no to lakier.

Awikularia
    Guest

A po co duza wilgotnosc? Pajak to nie rybka, nie musi miec 100% wody w terrarium. Musi miec natomiast jakies suche miejsce, aby sobie mogl wybrac teren, na ktorym bedzie chcial siedziec. Mi jakos nic nie plesnieje, a pajaki zyja i sie nawet rozmnazaja.

mirekesp
    Guest

Bo jak ktoś jest mniej doświadczony niż Ty, to ma większą szanse na przesuszenie pająka niż na utopienie. Przynajmniej ja się tego obawiam, więc utrzymuje dość dużą wilgotność.

krzdab2150
    Guest

pleśnieją resztki wyściółki kokosa.
    Moja metoda?? oczyścić w miarę dokładnie, zrobić tak jak mówi awi - niech leży tam gdzie sucho, jak podpleśnieje wyjąć i usunąć pleśń - w końcu na pewno przestanie pleśnieć ....
    Gotowanie, sól, eeeh - tak możesz przyrządzić kokos do akwarium

Awikularia
    Guest

Za duza wilgotnosc tez nie jest dobra. Przesuszyc ptasznika to jest tez nielatwa sprawa . Poza tym chyba wyraznie napisalam, ze w terrarium (pudelku, pojemniku) powinno znajdowac sie suche, nigdy nie spryskiwane miejsce. I tam wlasnie mozna polozyc kryjowke. Ja nie dbam przesadnie o swoje pajaki, wole, jak maja sucho, niz za mokro. Spryskuje im podloze raz w tygodniu i uwazam, ze to wystarczy.

MaCbo
    Guest

Mnie jeszcze nigdy nie splesnial kokos. Co robie?
    Tak jak mowi Awikularia, umieszczam go po tej polowie terra, na ktora nigdy nie leje wody. Proste i dziala. Po co sie meczyc z jakims gotowaniem, prazeniem.

Uprawnienia umieszczania postów