-
Re: Kokon -niewypał (co było nie tak)
Co nie zmienia faktu ze kokon przesuszyłeś
Pozatym gdyby było powyzej 70% to by sie jaja nie zeschły.Takiego badziewia jak vagansy,albopilosum itp to miałem tyle kokonów ze trudno je policzyć i nie zastanawiam sie nawet jak taki pająk robi kokon nad warunkami bo po co sie wkręcać?To sie samo wylęga ,a jak ty myslisz ze doswiadczenie zastąpisz higrometrem to brawo.Próbuj do skutku ,nie widze przeciwwwskazan.A u mnie w pokoju jest co najmniej 75% co powie ci kazdy kto tam był.
Jaja były przesuszone ,a jak Ci sie rady z forum nie podobają,to wypracuj własne metody
-
Ty chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem Mowilem, ze to zart co sugerowalo "hehehe"....gdzie ja pisze, ze uwazam sie za dosw. terraryste? Nigdy tak o sobie nie pisalem, ba nawet nie pomyslalem.....co wiem, to wiem i nie musze tego nikomu udowadniac, bo robie to dla siebie...
Hehehe a wg ciebie jaka wilgostnosc ma woda?:>
-
chyba nie zakumales:
"...jak widzisz, jedni z najbardziej, jezeli nie najbardziej doswiadczeni terrarysci tak inkubuja i jest git...wiele innych osob tez, a ty szukasz dziury w calym.."
doswidaczeni - mialem tu na mysli Awikularie i Roberta...."inni" - to m.in. ja
-
Wilgotnosci wody sie nie mierzy(woda nie ma takiej cechy jak wilgotność , to dzialanie bezsensowne tak jak i dalsze pisanie tutaj , ale jak masz inną tezę to wal , zastanawiam sie jak wygląda woda o 80%-towej wilgotności .
Ale rozumiem ze to hehehe na poczatku tego pytania to tez zart w towim wykonaniu . Zauwazylem ze przy kazdej wypowiedzi dopisujesz "hehehe" -pewnie zeby w razie pomylki wykrecic sie ze to zart
Gościu nie pisz już wiecej zadnych "madrych" rzeczy , ja uwazam juz temat za wyczerpany, a wchodzenie w dyskusje o wilgotnosci wody nie jest raczej na poziomie moich ambicji . Ale jezeli tak bardzo Cię interesuje ten wątek to zastanów sie (nie tutaj a w domowym zaciszu ) jaka jest zawartość tlenu w tlenie, powietrza w powietrzu , ile kg ma kilogram a ile gramów ma 1 gram , ilu ludzi stanowi jeden człowiek a ile dwóch , sprawdz jaką temperaturę ma 20 stopni Celcjusza, a jaką 10 C , sprawdź z jaką prędkością porusza się samochód jadący 100 km/h .... Jak zrobisz stosowne pomiary i obliczenia to daj znać i napisz co Ci wyszło :-) Jakbyś chciał jeszcze jakieś ciekawe pomysły do sowich rozwazan to chetnie ci coś podrzucę .
Pozdrawiam
-
Nie denerwuj sie tak,wyluzuj.
Po co to?Ten kokon nie wyszedł,inny może będzie lepszy.
Połowa kokonów nie wychodzi i tak juz jest,każdy Ci to powie.To tylko hobby,nie ma o co sie złościć.
Powodzenia.
-
A co do wilgotnosci pokojowej, to z tego co sie orientuje to jest to (roznie) 40-50%.
-
wlasnie o to chodzi gosciu, chlopcze etc....hehehe...smieszny dla mnie jestes szczekasz jak pies przy budzie....ja nigdzie nie mowilem, ze jestem nieomylny czy cos w tym stylu...
Zadna z moich wypowiedzi nie miala mnie gloryfikowac jako niewiadomo jakiego hodowcy....widze, ze jestes ograniczonym sztywniakiem
"...zastanawiam sie jak wygląda woda o 80%-towej wilgotności . " a jednak myslisz jakos dziwnie, hehehe
Nic nie bede dyskutowal z idota, bo jak to kros ma stopce, "sciagniesz mnie do swojego poziomu i pokonasz doswiadczeniem"
no signal:>
-
Jednak jeszcze cos dorzuce....jak bedziesz cos jeszcze do mnie mial to nie na forum, popros dostaniesz gg i mozesz mi powiedziec co ci na sercu lezy:>
To w jaki sposob zwracalem sie do ciebie bylo po prostu reakcja na twoje wypowiedzi, w sumie pewnie bledna, bo wlasnie zszedlem do twojego poziomu....nic trudno ja sie potrafie przynac do bledu....
P.S.Nie kumam tylko co ty chciales udowodnic, ale mniejsza z tym....ja sobie zazartowalem, a ty wyplodziles to:
"Gościu nie pisz już wiecej zadnych "madrych" rzeczy , ja uwazam juz temat za wyczerpany, a wchodzenie w dyskusje o wilgotnosci wody nie jest raczej na poziomie moich ambicji . Ale jezeli tak bardzo Cię interesuje ten wątek to zastanów sie (nie tutaj a w domowym zaciszu ) jaka jest zawartość tlenu w tlenie, powietrza w powietrzu , ile kg ma kilogram a ile gramów ma 1 gram , ilu ludzi stanowi jeden człowiek a ile dwóch , sprawdz jaką temperaturę ma 20 stopni Celcjusza, a jaką 10 C , sprawdź z jaką prędkością porusza się samochód jadący 100 km/h .... Jak zrobisz stosowne pomiary i obliczenia to daj znać i napisz co Ci wyszło :-) Jakbyś chciał jeszcze jakieś ciekawe pomysły do sowich rozwazan to chetnie ci coś podrzucę ."
Nie ma co masz leb na karku, heheheh
wyluuuuuuuuuuuuzzzzuuuuuuujjjj
-
ja jestem wyluzowany jeżeli chcesz to wymysle ci jakies latwiejsze zagadki
Uprawnienia umieszczania postów